- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Украјинци провоцирали, па добили батине“ – нови детаљи туче фудбалера у Турској

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаФутбол. ФНЛ. Матч "Динамо" - "Шинник"
Футбол. ФНЛ. Матч Динамо - Шинник - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
У јавност су испливали нови детаљи туче између фудбалера руског Шињика и украјинског Минаја на припремама у Турској. Чак је и губернатор Јарославског региона Михаил Еврајев назвао коректном реакцију руских фудбалера на „арогантно понашање“ Украјинаца.
Масовна туча у хотелу у Анталији у коме су се фудбалери два тима налазили на припремама, главна је вест у Русији протеклих дана. После сукоба, обе екипе су напустиле хотел, а играчи Шињика су на безбедном у другом хотелу.
Александар Јанковић, тренер, Кина - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Кинези желе „српског Муриња“
Упркос сукобу, клубови за све криве домаћине, јер су наводно менаџери хотела намерно ставили украјински и руски клуб у исти део, иако су челници оба тима тражили да не буду на истом месту, у исто време.

Украјинци оптужују: Руси су били пијани

Украјински медији у први план истичу верзију да је тучу испровоцирало неприкладно понашање руских фудбалера који су, наводно, били под великим дејством алкохола. Руководство Шињика демантује ове тврдње.

„Није тачно да су играчи Шињика били пијани. Не желим чак ни да коментаришем те глупости. Јасно је да ће управа хотела и Украјинци на све начине пробати да се оправдају. Хотел криви нас за све уместо да је обезбедио услове за мирне припреме. Нека боље кажу како смо уопште дошли у ову ситуацију да будемо у истом хотелу са њима, рекао је Сергеј Кулаков, генерални директор Шињика.

Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Украјинци напали Руса – уследила је масовна туча фудбалера у Турској

„Бори се за Русију“

Као доказ сукоба постоји само кратак видео на основу кога је немогуће утврдити чињенице. Дефанзивац клуба из Јарославља Артјом Семејкин открио је детаље туче.
Ево његове верзије догађаја:
„Само сам се бацио у гужву, било је ту око 20 фудбалера. Наравно да нисам Херкулес, али када ми неко вређа земљу мислим да је немогуће стајати по страни. Чим сам видео непристојно понашање, устао сам да се борим за Русију. Момви кажу да се ради о планираној акцији Украјинаца. Преплавили су нашу зграду, у лифту је избила још једна туча. Наш млади фудбалер се враћао сам са вечере, неколицина су га напали у лифту, вређали и претукли“, открио је Семеикин за „РБ Спорт“.
Ситуација је одмакла далеко од спортског терена. Чак су се и политичари огласили по овом питању. Губернатор Јарославског региона Михаил Еврајев коментарисао и подржао реакцију фубалера Шињика на украјинске провкације.
„Момци су реаговали жестоко, али коректно на арогантно понашање украјинског тима и очитали им адекватну лекцију. Потпуно подржавамо наше момке“, написао је Еврајев на Телеграм каналу.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Објављен снимак напада украјинских фудбалера на Русе: „Стали смо иза нападнутог саиграча“

„Не би требало да буде прелома“

Туча је изазвала толику пажњу у свету да су чак и сајтови сукобљених клубова, Шињика и Минаја, престали са радом. Јасно је и да такви сукоби могу оставити озбиљне последице и на здравље спортиста. Доктор клуба из Јарославља Гарегин Агаханјан открио је стање фудбалера коју су учествоали у тучи.
„Наравно да сви претерују са причама о великим фрактурама. Не искључујем могућност неке маргиналне фрактуре прста на нози код двојице фудбалера. Вероватно сте видели и Артема Семеикина на телевизији, задобио је посекотину на образу и око му је надувено. То га пролази полако. Један фудбалер има мању посекотину уха, други се жали на повреду ребара. Према клиничкој слици, чини ми се да нема прелома. Све је у реду, нико није озбиљније повређен, ако имаму у виду ситуацију“, рекао је доктор Шињика.
За сада још није познато када ће повређени играчи Шињика моћи да наставе са тренинзима. То ће бити одлучено после састанка медицинског тима са играчима. Руководство клуба је саопштило да су брзо пребачени у други хотел и да су добили гаранције спонзора да ће им бити надокнађени сви губици настали после сукоба.
Милан - Тотенхем - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Тренутак који се чекао пуну деценију – и нови рекорд италијанског фудбала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала