- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о ваздушним објектима: Тема Русије завршена, прешло се на НЛО

© AP Photo / Anna GriffinАеростат изнад САД
Аеростат изнад САД - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Извештаји о НЛО америчких власти везани су за председничке изборе 2024. године, антируске теме у Вашингтону су доведене до апсурда, па влада тражи нове начине да изненади и опчини становништво, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„У САД ће ускоро бити избори. Биће Покемона, биће и НЛО. Јер, чини ми се да је већ једноставно немогуће било где стићи на тему Русије, пошто су је у потпуности исцрпели. Довели су тему Русије до потпуног апсурда унутар свог информационог и политичког поља. Не видим додатне ресурсе које би могли да исцеде из теме која се промовише дуги низ година. А нечим се мора изненадити јавност, нечим опчинити“, објаснила је Захарова за Спутњик.
Како је навела, потребна им је нека друга тема.
„Сваки апсурд, али такав да може да одвуче пажњу“, прецизирала је портпаролка.
Према њеним речима, други разлог зашто су Сједињене Америчке Државе почеле да развијају тему ваздушних објеката били су покушаји да се скрене пажња са истраге о дизању у ваздух „Северног тока“ америчког новинара Симора Херша.
„Званичне власти (САД ) ћуте. Засипају их питањима у директном преносу, они ћуте. Смеју се, одговарају безобразно, праве се да не разумеју шта је у питању“, додала је она.
Захарова је нагласила да се администрацији америчког председника Џозефа Бајдена већ накупило толико питања, и то не само на тему подривања „Северних токова“, да треба смислити „некакве ванземаљце, било коју причу“ како би се скренула пажња.
Америчка војска је последњих дана оборила четири ваздушна објекта, укључујући кинески аеростат који је прешао територију САД и који је пресретнут изнад Атлантика. У Вашингтону тврде да је балон лансиран у сврху шпијунаже, у Пекингу наводе да је реч о изгубљеном цивилном метеоролошком балону. Припадност и намена остала три објекта која су пре неки дан оборена још није утврђена. Бела кућа није искључила могућност да су оборени уређаји могли бити комерцијални или истраживачки уређаји, али је признала да ниједна компанија или приватно лице још се није изјаснио као њихов власник.
Претходно је амерички новинар Симур Херш објавио текст о својој истрази експлозија на гасним магистралама „Северног тока“. У чланку Херш наводи да су амерички рониоци током војних вежби НАТО-а „Балтопс“ на лето 2022. године под цевоводе „Северног тока“ поставили експлозив, који су три месеца касније активирали Норвежани.
Бонус видео:
Тајмс сквер - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СВЕТ
Инвазија „малих зелених“ на Тајмс сквер – Пушта ли САД низ воду Украјину због напада ванземаљаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала