- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев није на добром путу – тужан доказ да млади играчи никад неће бити Новак и Надал

© AP Photo / Ng Han GuanАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Александар Саша Зверев елиминисан је у другом колу турнира у Ротердаму од Талона Грикспора резултатом 4:6, 6:3, 6:4, чиме је потврдио да ће пут повратка бити трновит. Немац се опоравио од повреде, али његов тенис је далеко од оног на који смо навикли, чиме Зверев подсећа на повратак Доминика Тима који још увек такође тражи форму.
Млађа генерација указала је на велику разлику са члановима „велике тројке“ , посебно са Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, који су велики шампиони управо због начина на који излазе на терен после повреде.
Саша Зверев баш као и Доминик Тим не успевају да се врате у форму после повреде. Немачки тенисер ком су до прошле године циљеви били Гренд слем трофеји, у Аустралији се молио само да одигра бар још један меч, а колико је био лоше доказао је када је рекао да је задовољан и једном победом, на чему је остало јер је поражен у другом колу.
Када је после седам месеци паузе Зверев изашао на терен открио је да је прошао кроз прави пакао због повреде коју је задобио у полуфиналу Ролан Гароса када је играо против Рафаела Надала.
„После седам недеља све је залечено, али сам имао накупљање течности у кости која није зарасла како треба, али ми то није било саопштено“, рекао је Зверев рекао је Зверев у Аустралији.
Низ победа-пораз наставио је да се ређа на Дејвис купу где је Зверев најпре савладао Стена Вавринку, а потом изгубио Марка-Андреа Хуслера, да би потом стигао на турниру у Ротердаму где је у првом колу савладао Сунву Квона, а онда против Грикспора као да је Немцу нестало снаге.
Отворио је добро први сет и повео, а онда су нестали и снага и ритам и Грикспор је знао да му је ово можда јединствена порука да искористи рањивост Немца што је и успео и преокренуо.
Истина, Зверев се тек недавно вратио на терен, али постоји бојазан да би његов опоравак могао ако овако настави све више да подсећа на Доминика Тима, који је важио за најталентованијег играча младе генерације, а онда се повредио.
Аустријанац је чак и освојио УС Опена, а онда је 2021. године повредио ручни зглоб, да би га после повратка наредне године задесила и нова повреда што је довело до тога да на веће турнире углавном иде са специјалном позивницом.
Само на тренутке Тим је онај стари Доминик који је постао Гренд слем шампион, али у већем делу свих мечева противници имају максималну контролу, што је тужно за све љибитеље тениса јер је Аустријанац један од миљеника.
Како Тим тако се и Зверев нада да ипак могу да се врате старим партијама, старом начину играња и старој форми, али очигледно је повратак на прави пут далеко дужи него што се очекивало.
На терену су знали да играју тако да се Новак Ђоковић или Рафаел Надал запитају имају ли уопште шансе против њих, али сада су нажалост показали једну од главних разлика са члановима „велике тројке“.
Не треба говорити о томе да су Ђоковић и Надал повређени освојили Аустралијан опен и Ролан Гарос, јер су повреде Немца и Аустријанца биле далеко веће и теже, али су се српски и шпански ас после таквих тешких повреда враћали увек бољи.
Новак је у фебруару 2018. потврдио да је имао операцију лакта, а онда је после неколико месеци освојио Вимблдон и Мастерс у Синсинатију. Није се српски ас зауставио већ је подигао и трофеј са УС Опена и Мастерса у Шангају и сезону завршио са четири трофеја.
Рафаел Надал се од прошле године нешто више мучи са честим повредама због којих не одржава толико добру форму, али када је био у годинама у којима су били Тим и Зверев то је изгледало далеко другачије.
Исте те 2018. године када се Новак вратио после повреде, проблем је имао и Надал кога је мучио абодмен. Ипак, Шпанац је те године освојио пет титула, укључујући и њему омиљени Ролан Гарос.
Да ли је реч о тиму лекара, тежини повреда или једноставно у томе да су Новак и Рафа у стању да се носе са свим? Колико год велики стручњаци радили у тиму Србина и Шпанца нема сумње да их и Аусттријанац и Немац имају у тиму. Такође, колико год тешка повреда била Тим је у неколико наварата истицао да се осећа добро и да од повреде више нема трага.
За Зверева и даље може да се каже да се тек вратио, али ако овако закорачи и у други део сезоне могло би да буде опасно јер онда прете и проблеми са менталном снагом и стрпљењем.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Легенда је гледала сина, а видела „српско чудо“ и утицај Новака Ђоковића
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Алкарас елиминисао Ђереа, Лајовић има шансу да га освети – Кецмановић у четвртфиналу
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Надалово име нестало за листе за Дубаи!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала