- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данил је чекао 13 месеци – Рус се пробудио из „зимског сна“ и елиминисао шампиона

© AP PhotoДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, пласирао се у полуфинале турниру у Ротердаму после победе над Феликсом Оже-Алијасимом резултатом 6:2, 6:4. Рус је елиминисао прошлогодишњег шампиона, али и уписао прву победу над играчем из Топ десет после 13 месеци.
Година није добро почела за Данила Медведева, али Рус се већ буди из „зимског сна“ и то на фантастичан начин тако што је елиминисао осмог тенисера света и актуелног шампиона Ротердама.
После пораза у трећем колу Аустралијан опена, Медведеву је управо требало овакво буђење јер чак 13 месеци није победио играча који је у десет најбољих на свету.
Бледу сезону имао је и прошле године коју је завршио са једном титулом,а да није у најбољонј форми видело се и на Завршном Мастерсу у Торину где је наређао поразе од Андреја Рубљова, Стефаноса Циципаса и на крају Новака Ђоковића.
Последњи кога је Данил победио из првих десет био је Циципас, а пре њега славио је управо против Феликса-Оже Алијасима на Аустралијан опену прошле године.
Тада је меч трајао преко четири сата и отишао у драматичних пет сетова, али овога пута Медведев је у Ротердаму посао завршио далеко брже и лакше.
У првом сету Рус је најпре у петом гему направио брејк, да би потом одузео противнку и његов наредни сервис, док је Канађанин имао две брејк лопте у последњем гему које је Медведев спасао и повео.
Нешто више узбуђења донео је други сет у коме се руски и канадски ас најпре разменили по брејк, али је онда у седмом гему преломио Рус и то је било довољно да рутински приведе меч крају и пласира се у полуфинале.
Колико је ова победа важна за Медведева постаће јасно тек после наредног кола у ком би требало да га чека лакши посао против Григора Димитрова. Уколико савлада бугарског тенисера, Данил ће се поново вратити у Топ десет.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Надал је (поново) отписан у свом Паризу
Пепе Имас и Марко Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Јавио се контроверзни гуру – и објаснио је свој однос са Ђоковићем
Тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Олга наставља да посрће – крај пре почетка у Дубаију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала