- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нису криви бркови, криве су прозивке – слатка освета „отписаног“

© AP Photo / Luis VieiraЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
У недељи када су шпански медији осули дрвље и камење по Луки Јовићу да је најгори фудбалер Фиорентине, Србин је закорачио на терен с новим имиџом – брковима и одговорио је на критике с два гола у победи Фиорентине над Брагом у Португалији - 4:0 (1:0).
Та два гола Лука брке била су довољна да бивши нападач Реал Мадрида, Ајнтрахта из Франкфурта и Црвене звезде заседне на чело најбољих стрелаца Лига конференције.
Са шест погодака и једном асистенцијом у досадашњих седам утакмица у поменутом такмичењу, Јовић је усамљен на челу.
Подсетио је Лука у изведби против Браге на оног старог Јовића када је у дресу Ајнтрахта терорисао противничке голмане и дефанзивце, а све то крунисано је оним најважнјим, што се броји и што „храни" нападаче – головима.
Многи су се вероватно питали због чега се шпански медији и даље баве Луком Јовићем када је напустио Реал Мадрид, али је ствар прилично проста. Реал је изгубио огроман новац због српског репрезентативца ког је довео за 60 милиона евра, а онда га пустио да пређе у Фиренцу, потписавши у уговору да му следује 50 одсто од наредног трансфера.
Бившем центарфору Црвене звезде цена се према процени специјализованог фудбалског сајта „Transfermarkt.de“ срозала на само 14 милиона евра, па је јасно да краљевски клуб ту нема рачуницу од следеће продаје.
Али, само неколико дана након што су Шпанци прозвали Јовића, уследио је одговор. Онај најбољи могући, не ван терена, него директно на њему. Не некаквом непристојном гестикулацијом, што фудбалери неретко раде због сујете, већ головима. И то с два поготка у мрежи Браге за убедљив тријумф клуба из Фиренце у првом мечу шеснаестине финала Лига конференција.
То је лансирало Луку на сам врх листе стрелаца, а медијима није промакао ни нови имиџ који фура Јовић. Пустио је бркове и за сада му дођу као нека врста талије. Речи хвале за српског репрезентативца имао је и тренер „љубичастих“ Вићенцо Италијано.
„Увек је лепо када нападачи постижу голове, то нам је било потребно у овом мечу, а они су нас повукли својим погоцима. Голови могу да учине чуда, а до сада су нам они недостајали. Сада нам је потребна константност“, рекао је Италијано о сјајној партији Луке Јовића.
Прилику да потврди сјајну форму Јовић ће имати у недељу од 15 часова када Фиорентина на свом „Артемио Франкију“ буде дочекала Емполи у 23. колу Серије А:
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Квинси Мениг, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Турска и даље „дише за вратом“ Србији
Лука Јовић, Фиорентина - Брага - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
„Српски Фалкао“ се пробудио – Јовић доминира у Лиги конференција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала