- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Демократе не желе Ђоковића у Америци – откривени су нови детаљи

© AP Photo / Seth WenigНајбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери
Најбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, поднео је молбу за специјално изузеће за улазак у Сједињене Америчке Државе, како би играо на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију, али по свему судећи српски ас је далеко од тога. Чак 201 демократа у Представничком дому гласао је против промене досадашњих процедура које су готово лицемерне.
Док Новак са нестрпљењем чека одговор америчких власти, стигла је информација да демократе не желе да Џозеф Бајден укине меру обавезне вакцинације за странце приликом уласка у земљу.

„Прошле недеље, 201 демократа у Представничком дому гласао је да се Ђоковић не пусти да игра у САД. Предлог закона о укидању Бајденовог мандата је ипак прошао. Реците својим сенаторима да донесу еквивалентан закон за окончање мандата за легалне стране посетиоце“, написао је на друштвеној мрежи Томас Маси, један од чланова Конгреса.

Маси је навео и списак демократа који су били против укидања мера, а оно што такође остаје исто у односу на претходну годину је што ће илегални имигранти поново моћи да уђу у САД, док најбољи тенисер света поново испед себе има затворена врата.
„Овакав двоструки стандард показује да је таква регулатива базирана само на политичким, а не на научним основама“, написао је Маси.
Српски ас послао је молбу америчким властима како би играо на Мастерсу у Индијан Велсу који почиње шестог марта. Међутим, претходно је већ најављено да би до укидања мера могло да дође 11. маја, тако да још увек остаје нада да ће српски ас играти на УС Опену и потенцијално на Мастерсу у Синсинатију.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Пепе Имас и Марко Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Јавио се контроверзни гуру – и објаснио је свој однос са Ђоковићем
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Надал је (поново) отписан у свом Паризу
Тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Олга наставља да посрће – крај пре почетка у Дубаију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала