- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одјеци дербија и хаоса у Нишу – Жељкова паралела с Евролигом и Душкова порука

© Tanjug / VLADIMIR ЉPORИIЖЖељко Обрадовић, Душко Ивановић
Жељко Обрадовић, Душко Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу резултатом 83:75 у мечу који је био прекинут због навијача. И док је тренер црвено-белих, који је искључен имао поруку за Аргентинца Кампаца, Жељко Обрадовић је повукао паралелу између двобоја вечих на домаћој и на евросцени.
И док у Евролиги углавном све протекне у најбољем реду, што је био случај у два овосезонска дербија на евросцени, у Нишу је утакмица била прекинута и претило је да дворана буде испражњена због навијача.
Једноставно, није могло без ружних сцена и прекида. Најтрофејнији европски стручњак у више наврата је претходних апеловао на навијаче црно-белих да навијају фер и коректно.
ММА Београдска арена - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Нина је веровала, а Србија дочекала светско злато – јешће се гибаница
„Већ сам рекао после утакмице пре два дана и немам ништа да додам. Мој став је познат од првог дана и стално понављам, а не знам зашто се други људи не јављају и причају. Једино могу да позивам навијаче Партизана, да се нико не прозива, не вређа и не баца било шта на терен. Ја сам увек против тога и не решавају то играчи и тренери. То знате и ви новинари и да ли пишете о томе? Да ли није било проблема на два дербија у Евролиги и зашто онда проблема има код нас? Неко мора да да одговор. Ми актери се увек понашамо исто. То је питање за неког другог и мора да се реши на вишим нивоима, а ви то можете да пратите и пишете о томе ко подгрева ту атмосферу и да ово није добро. То сви знамо и немојте да се правимо да знамо о чему је реч. Веома је добро све познато“, рекао је Жељко после пораза Партизана, упркос томе што су црно-бели имали чак и 18 поена предности, али су на крају погнуте главе напустили паркет у нишком Чаиру.
Недовољно залагање у одбрани и велики број лако примљених поена утицали су на коначан епилог. Управо је на то упозоравао своје кошаркаше популарни Жоц.
„Нисмо били заинтересовани претерано да играмо одбрану. То је нешто на чему морамо да радимо, јер су пред нама још два такмичења. Ово морамо да заборавимо и да се окренемо Фенербахчеу, наредној утакмици. Да видимо зашто је однос био такав. Пробао сам да причам са играчима да утакмица као ова, ако нема дозе жеље и борбености током свих 40 минута, онда ће резултат бити овакав", јасан је Жељко.
С друге стране, његов колега Душко Ивановић који је у раној фази меча искључен због две техничке грешке, поручио је да је Звезда дошла у Ниш да освоји трофеј Купа Србије. Велики утицај на игру црвено-белих имао је Аргентинац Факундо Кампацо, који и даље има забрану играња у Евролиги, због проблема с регистрацијом, тако да му је ово био први вечити дерби.
Ивановић је имао поруку за Аргентинца који је меч завршио са 12 поена, четири скока и седам асистенција.
„Кампацо је играч који је играо на високом ниову и који је у шпанском првенству, Евролиги и НБА лиги показао свој квалитет. Држао је екипу и водио је игру. До сада није играо против јаког противника какав је био у овом мечу и због тога је вероватно у првом полувремену био мало брзоплет. А онда у другом, био је заиста сјајан. Може он још много боље и играће још боље“, подвукао је Ивановић.
Црвена звезда ће у суботу од 21 час играти у финалу против Меге која је елиминисала ФМП у другом полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Партизан Црвена Звезда Куп Радивоја Кораћа - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Звездин преокрет у диму Чаира – против Меге за Жућкову левицу
Ален Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Некада Новица и Богдан, данас Ален и Јам, али – где је Филип?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала