- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је најбољи, а Надал је истрошен“ – чувени Италијан изненадио и стао уз српског аса

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић после освајања трофеја на Аустралијан опену поново се попео на прво место на табели, а према мишљењу легендарног Николо Пјетранђелија српски ас ту треба и да остане, док за његовог највећег ривала Рафаела Надала сматра да је истрошен.
Једно од највећих имена италијанског тениса Николо Пјетранђели добио је част да на његов 73. рођендан стадион „Форо Италико“ у Риму понесе његово име. Тенис је напустио 1973. године, али само као играч, док је као велики љубитељ наставио да прати развој белог спорта и нова имена од којих су највеће печате оставили Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал.
Пјетранђели није увек хвалио српског тенисера, али после овогодишњег Аустралијан опена, славни Николо има само речи хвале.
„Чак иако се не допада баш свима, Новак Ђоковић је тренутно најбољи играч на свету, док ми Надал делује помало истрошено“, рекао је Пјетранђели.
Када је реч о младим италијанским тенисерима двоструки шампион Роланд Гароса сматра да се у претходном периоду највише истакао Јаник Синер, док за Матеа Беретинија сматра да није превише фокусиран.
Јаник Синер је тренутно најбољи италијански тенисер. Да знам да ли ће освојити Гренд слем трофеј кладио бих се на то. Чини ми се да је Беретини себе више посветио маркетингу него тенису. Добар је момак, али је помало сличан Адријану Панати, фантастичан у рукама, али ноге не раде како треба“, појаснио је Пјетранђели.
Легендарни Италијан не воли да говори о трци најбољег тенисера свих времена јер како сматра свако је у своје време био шампион и велике су разлике између тениса какав је он играо и овог данас.
„Тешко је поредити садашњи тенис са прошлим. Свет се променио и нормално је да се променио и тенис. Имам осећај да кад новинари причају о 'модерном добу' да не знам шта је то. Шта значи модерна ера? Свако је био шампион у своје време“, сматра Пејтранђели.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Надал не иде у Америку: „Тужан сам, није могуће да играм“
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Кецмановић преко Американца до полуфинала – Алкарас „џелат“ Срба
Најбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Демократе не желе Ђоковића у Америци – откривени су нови детаљи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала