- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић преко Американца до полуфинала – Алкарас „џелат“ Срба

© AP Photo / Shuji KajiyamaМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Кецмановић наставља са фантастичним партијама у Делреј Бичу, где се пласирао у полуфинале после победе над домаћим такмичаром Маркусом Гироном - 7:6, 6:3. С друге стране, Душан Лајовић је поражен у Буенос Ајресу од првог носиоца Карлоса Алкараса - 6:4, 6:2 у четвртфиналу турнира из серије 250.
Талентовани 19-годишњи Шпанац који се у Аргентини вратио игрању тениса на највишем нивоу, након што се опоравио од повреде трбушног зида, касније и десне бутине, наставио је да буде кобан по Србе.
Прво је у свом првом такмичарском мечу после вишемесечне паузе елиминисао на старту турнира у Буенос Ајресу српског тенисера Ласла Ђереа, да би у наредном колу елиминисао и Душана Лајовића, чиме је изборио пласман у полуфинале.
За разлику од Ђереа који је успео да узме сет Алкарасу, Лајовић је успео да узме два брејка, али је то било све од Београђанина.
Карлос Алкарас је меч отворио фуриозно јер је на самом старту стигао до брејка, затим је исти и потврдио и повео резултатом 3:0. Ипак, успео је Лајовић да узврати рибрејком и да смањи на 3:2, али је Шпанац одговорио новом крађом сервиса.
Није се ту зауставила ревија брејкова, пошто Лајовић узвраћа ударац, а затим и изједначује резултат на 4:4 у гемовима.
Ипак, како је почео меч, тако га је и завршио српски тенисер - изгубљеним сервисом, уједном и првим сетом који је трајао чак 53 минута.
У наставку сусрета психилошка предност била је на страни другог тенисера света који је рутински, са два брејка успео да слави с убедљивих 6:2 и пласира се у полуфинале турнира у Буенос Ајресу, поставши „џелат" за српске тенисере.
Наредни ривал Алкарасу на путу ка финалу биће сународник Запата Мираљес који је елиминисао Аргентинца Франциска Серундола.
Када је Миомир Кецмановић у питању, он је наставио да бележи одличне партије у Америци и домогао се првог полуфинала још од октобра прошле године и турнира у Напуљу.
Тријумф над Маркусом Гироном у два сета – 7:6, 6:3, не само што је донео талентованом српском тенисеру пласман у полуфинале Делреј Бича, већ ће се на наредној АТП листи наћи на 31. месту, што је скок од две позиције.
На путу за пласман у финале бориће се са тенисером из Молдавије Раду Алботом, који је био успешнији од Американца Томија Пола6:2, 6:2.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Најбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Демократе не желе Ђоковића у Америци – откривени су нови детаљи
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Данил је чекао 13 месеци – Рус се пробудио из „зимског сна“ и елиминисао шампиона
Пепе Имас и Марко Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Јавио се контроверзни гуру – и објаснио је свој однос са Ђоковићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала