- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шокирао је Станковића па заплакао због Михајловића: „Верујем да ми је он помогао да постигнем гол“

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
Пратите нас
Нападач Болоње Роберто Соријано гол који је постигао у победи над Сампдоријом у гостима (2:1), посветио је Синиши Михајловићу с којим је сарађивао у два клуба. Сломио се и заплакао као киша, када су га новинари питали о одласку легендарног левоногог бомбардера.
Искусни 32-годишњи Соријано довео је у вођство госте у 17. минуту, после чега је Сабири изједначио у другом полувремену, али је сва три бода Болоњи обезбедио Орсолини у 90. минуту.
Соријано и Синиша Михајловић сарађивали су прво у Сампдорији од 2013. до 2015. године, а касније га је Миха довео управо у Болоњу, где су се растали након што је српски стручњак у септембру добио отказ због бледих резултата.
Соријано је под командом стратега Синише Михајловића, који је преминуо 16. децембра у 53. години, постигао 24 поготка, забележио је и 27 асистенција током 175 одиграних утакмица.
Јасно је да су њих двојица имала изузетан однос, па је медије после тријумфа Болоње, који је Сампдорију Дејана Станковића гурнуо још дубље у амбис, занимало како Синишу памти Роберто Соријано, и коме је посветио гол.
Уследила је бујица емоција која је преплавила искусног нападача Болоње. Сузе није могао, нити је желео да сакрије.
„Желим да верујем да је овај гол био захваљујући Синиши Михајловићу. Желим да мислим да ми је он помогао да постигнем гол на овом стадиону где смо сарађивали и имали толико дивних и заједничких успомена“, једва је преко усана превалио неколико реченица Роберто Соријано.
Болоња је захваљујући тријумфу у 23. колу Серије А избила на седму позицију на табели, док је Сампдорија коју с клупе и даље води Михајловићев кум Дејан Станковић, остала прикована за дно са само 11 освојених бодова, три више од последњепласираног Кремонезеа.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Две речи описују младог мађионичара коме се Србија нада
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
У Бугарској се све мења због легенде из Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала