- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик је најавио, а Србија дочекала помоћ из Москве – Пешић: „Пуно ће нам значити“

© Sputnik / Страхиња КлисарићНикола Милутинов
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Коначно добре вести на окупљању кошаркаша Србије пред меч одлуке са Грчком у Атини за одлазак на Светско првенство. Баш као што је Спутњик најавио, Орлови ће имати на располагању дуо из ЦСКА Москве – Николу Милутинова и Дејана Давидовца.
У дану када је стигла потврда и лоше вести да ће Србија бити десеткована у Атини у петак од 18 часова, када има прву меч лопту за одлазак на Мундобаскет, стигла је и једна добра вест.
Из Москве је, као што је Спутњик најавио, стигло „зелено светло“ да двојица озбиљних кошаркаша – Никола Милутинов и Дејан Давидовац, буду на располагању Србији и Светиславу Пешићу у изузетно битном мечу.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Србија „осакаћена“ у Грчкој – јуриш без „мотора“ на Мундобаскет
У случају да Србија савлада Грчку, која ће такође наступити у измњеном саставу, Орлови ће из Атине обезбедити визу за Светско првенство. У супротном, круцијалан ће бити меч у понедељак када Орлови на свом терену буду угостили Велику Британију.
Међу присутнима на окупљању и на првом тренингу кошаркашке репрезентације Србије одрађеном у Пиониру, појавили су се и поменути Дејан Давидовац и Никола Милутинов. Био је ту и Огњен Јарамаз.
На прозивци Светислава Пешића осим Милутинова, Давидовца и Јарамаза, појавили су се: Стефан Јовић, Алекса Раданов, Марко Јагодић-Куриџа, Душан Ристић, Бориша Симанић, Немања Дангубић, Марко Пецарски, Алекса Ускоковић, Немања Ђуришић, а накнадно је позвао и талентовани кошаркаш ФМП-а Никола Шарановић.
Светислав Пешић обратио се медијима пред мечеве одлуке на путу ка Мундобаскету.
"Представљамо вам екипу која се припрема за утакмицу против Грчке. Јуче смо држали први неки тренинг у комплетном саставом, екипа коју видите. Очекује нас једна врло тешка утакмица против једног изузетно мотивисаног тима. Они већ дуже време играју заједно, играли су против Летоније. То су све изванредни играчи, наравно нису НБА квалитета, али одличан квалитет. Једна врло агресивна екипа са јаком одбраном, мораћемо добро да се припремимо. Немамо пуно времена, то је то. Покушаћемо из ове ситуације да извучемо максимум да узмемо судбину у своје руке", рекао је Пешић.
Здравствени билтен је на највишем нивоу открио је Пешић.
Ови момци који су овде су физички добро, нема повреда. За сада је све то задовољавајуће.
На питање Спутњика колико значи Србији што ће моћи да рачуна на Милутинова и Давидовца, селектор Светислав Пешић је одговорио:
„То ће нам пуно знчаити, то су два искусна играча, као и неки други. Ми на њих можемо само да рачунамо за прву утакмицу, за другу нису добили одобрење јер имају ВТБ коло, мораће да се врате у Москву. Али биће ту за Грчку", рекао је Пешић и додао да не зна још да ли ће се кошаркаши Црвене звезде и Партизана прикључити екипи после меча са Грчком, за утакмицу са Великом Британијом.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Србија „осакаћена“ у Грчкој – јуриш без „мотора“ на Мундобаскет
Жељко Обрадовић и Далас Мур - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Московљани су у Београду нашли „убојито оружје“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала