- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Владан је изабрао Србију – „Донео је одлуке које су га одаљиле од Босне и Херцеговине“

© AFP 2023Владан Ковачевић
Владан Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Српска фудбалска репрезентација добила је новог голмана Владана Ковачевића који је одбио позив репрезентације Босне и Херцеговине. Информацију је потврдио Фарук Хаџибегић, селектор БиХ, док Ковачевић сада очекује позив Драгана Стојковића Пиксија.
Талентовани голман Владан Ковачевић добио је још 2019. године позив за национални тим Босне и Херцеговине, међутим није дебитовао, а потом је пребачен у млађе селекције. После разговора са Драганом Стојковићем Пиксијем, голман Ракова одлучио је да сачека позив Србије.
„Његов избор је Србија, али морам рећи да ми имамо сјајне голмане, који су у доброј форми. Ибрахим Шехић, Кенан Пирић и Никола Васиљ су ту већ дуго и чине добар трио. Имамо и целу плејаду добрих голмана који долазе, тако да не треба да бринемо за ту позицију, која је јако специфична“, рекао је Хаџибегић који је потврдио информацију.
Немања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Легенда Партизана о борби звездаша за фотељу ФСС: Џајића и Видића видим заједно у тиму
Како је истакао селектор БиХ Ковачевић је сам донео одлуку, а уколико се предомисли може да буде кандидат за њихову репрезентацију.
„Он је донео неке одлуке које су га удаљиле од репрезентације Босне и Херцеговине. Не могу се бавити стварима ко је шта рекао. Ако он сматра да је Босна и Херцеговина његова репрезентација - може бити кандидат“, закључио је Хаџибегић.
Владан Ковачевић рођен је у Бањалуци 1998. године, а тренутно важи за најбољег голмана пољског првенства. Ове сезоне је у Ракову сачувао мрежу на 12 од 18 утакмица. Примио је само осам голова за целу сезону и тиме постао један од запаженијих чувара мреже у Европи.
Драган Стојковић Пикси већ је желео да Ковачевић обуче српски дрес у пријатељској утакмици против Сједињених Америчких Држава, али Раков му није дао дозволу.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Хрват ударио на Србина – испричао причу о ограничењу и „нестајању“: „Сачекаћемо га“
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Американац води ка „дужничком ропству“ – за осам месеци је срушио све што је Рус градио 11 година
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Драган Џајић званично предложен за председника ФСС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала