- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стефан ушао у историју Ливерпула – Клоп ликује: „Спој Србије и Шпаније је добар за фудбал“

© AFP 2023 / JACK TAYLORСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
Пратите нас
Стефан Бајчетић, везиста српског порекла, ушао је у историју Ливерпула овог уторка као најмлађи фудбалер који је наступио као стартер за енглеског великана у Лиги шампиона. Са само 18 година и 122 дана овај момак ће се наћи на терену против Луке Модрића, Валвердеа, Винисијуса и осталих мајстора из редова Реал Мадрида у првом мечу осмине финала.
Навијачи Ливерпула не морају да страхују јер Стефан већ има солидно искуство. Истакао се већ током јануара када је био повремено и најбољи појединац у тиму, а Јирген Клоп није штедео речи хвале за младог фудбалера. Како прослављени тренер Ливерпула истиче, Бајчетића краси одличан спој Србије и Шпаније који је добар за фудбал.
Србија и даље не зна да ли ће Стефан Бајчетић наступати у дресу „Орлова“, али док се чека његова одлука, жеља све више расте, јер је од почетка нове године константно блистао у Ливерпулу.
„Само 18 година... Велики таленат. Одличан играч који је био добар у овом периоду играња за нас. Уживање је радити с њим. Спој Србије и Шпаније је добар за фудбал. Занимљиво је да су његов и Тијагов отац играли заједно у Селти из Вига. Тијаго, али не само он, узели су га под своје, па тако има хрпу одличних фудбалера око себе од којих може да учи“, рекао је Клоп.
Млади српски фудбалер истакао се у дербију против Евертона, а тада је сјајне импресије о њему изнео и сјајни Мохамед Салах.
„Стефан је сјајна особа и врхунски играч. Сваку се утакмицу максимално труди. Откад је почео да игра за нас, он је најбољи играч у екипи“, рекао је после те утакмице Салах.
Млади Стефан играо је за млађе категорије репрезентације Шпаније, а рођен је 2004. Из локалне Селте из Вига прешао је у омладинску школу Ливерпула 2020. године, а за први тим дебитовао је прошле године у јулу у пријатељској утакмици са Манчестер јунајтедом.
У септембру 2022. је уписао и деби у Лиги шампиона против Ајакса (ушао с клупе) када је такође постао најмлађи фудбалер Ливерпула у елитном такмичењу.
Ливерпул - Реал, Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Историјска „петарда“ и срамота Ливерпула – Реал показао ко је краљ
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Црвени аларм у Шпанији због Стефана и Србије
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Две речи описују младог мађионичара коме се Србија нада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала