- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Милош Биковић: Са „Јужним ветром“ достижемо нове нивое

© Tanjug / Владимир ШпорчићМилош Биковић на промоцији нове сезоне серије "Јужни ветар: На граници"
Милош Биковић на промоцији нове сезоне серије Јужни ветар: На граници - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Привилегија је делити кадар са величинама какви су Богдан Диклић, Мики Манојловић и Александар Берчек и глумити по узбудљивом сценарију који вас вуче да читате даље и даље, као роман или драму, рекао је Милош Биковић најављујући нову сезону серије „Јужни ветар: На граници“.
Премијера акционе крими приче од 12 епизода публику очекује 25. фебруара на РТС 1, где ће се приказивати сваког викенда.

Напорно је снимати „Јужни ветар“

Биковић, који игра главну улогу, Петра Мараша, нагласио је на промоцији прве епизоде серије у МТС Дворани да је било веома захтевно, напорно и донекле шизофрено снимати тај пројекат, јер су Миодраг Радоњић и он били испред и иза камере као продуценти серијала.
„Видели смо како растемо са пројектом од првог филма 'Јужни ветар', стално подижемо лествицу горе, достижемо нове нивое. Сви смо бодрили једни друге на снимању. Укључили су се руски и амерички глумци и тако су наш пројекат учинили интернационалним. Желимо и публици и себида пружимо велико узбуђење“, рекао је Биковић.
Он је, како је пренео Танјуг, посебно скренуо пажњу на своју сарадњу са колегом Александром Берчеком, са којим је уживао да ради на серијама „Стижу долари“(2004) и „Шешир професора Косте Вујића“(2012).
„Сада смо у сасвим другом жанру, веома суровој крими причи. Мени лично је велика част што делим кадар са таквим величинама какви су Богдан Диклић, Мики Манојловић и Александар Берчек. Привилегија је играти са њима, као и глумити по оваквом сценарију који је стварно веома узбудљив, вуче вас да читате даље и даље, са сваком новом страницом. Тако свог јунака откривам постепено све више“, поделио је своје утиске Биковић.
© Tanjug / Владимир ШпорчићЕкипа серије "Јужни ветар: На граници"
Екипа серије Јужни ветар: На граници - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Екипа серије "Јужни ветар: На граници"

Мараш и Баћа порасли и добили озбиљније непријатеље

Редитељ и креатор серије Милош Аврамовић није ни најмање очекивао да ће од „Јужног ветра“ из 2018. године стићи до оволиког успеха.
„У први филм те 2017. године уложили смо пуно рада, труда, енергије, и није нам ни на крај памети било да ћемо имати, ево два филма и две серије. Нисмо ни очекивали да ће тај филм бити један од апсолутно најгледанијих у нашој кинематографији у последњих 30 година“, рекао је Аврамовић.
У новом серијалу уз Биковића, Радоњића, Берчека, Диклића, Микија Манојловића и Јовану Стојиљковић, играју и Андрија Кузмановић, Миодраг Крстовић, Младен Совиљ, Тамара Крцуновић, Радован Вујовић, Милица Гојковић, Стефан Капичић, Милош Самолов, Марко Јанкетић, Леон Лучев, Гордан Кичић, Паскал Еспосито, Астрит Кабаши, Изудин Бајровић, Иван Ђорђевић Џуди, Оксана Акинсхина, Алексеј Гусков, Вилијам Болдвин, Ерик Робертс.
„Публика може да очекује нових 12 епизода луде вожње, где је свака епизода боља од претходне. Има стално узбудљивих момената, обрта, изненађења. Мараш и Баћа су сада доста порасли, развијали су се, а њихови противници су много већи и озбиљнији. Као када играте видео игрицу и прелазите нивое, тако је и у нашој серији“, описао је Аврамовић шта публику очекује од 25. фебруара.

Јужни ветар је неухватљив

Богдан Диклић, који се након паузе у другом филму враћа поново у серијал као отац главног лика Мараша, рекао је да је „Јужни ветар“ један од послова у којима је заиста искрено уживао, уз пуно ентузијазма, што мисли да чак и није толико примерено његовим годинама.
„Знам да ће звучати као клише или да причам онако из куртоазије, али са свима сам се сјајно слагао. Немам на шта да се жалим. Само ми је криво што нисам имао барем једну сцену са Микијем Манојловићем. Надам се да ће их бити можда у наставку“, истакао је Диклић.
© Tanjug / Владимир ШпорчићБогдан Диклић, Мики Манојловић и Милош Биковић
Богдан Диклић, Мики Манојловић и Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Богдан Диклић, Мики Манојловић и Милош Биковић
Главна линија приче прати покушај Петра Мараша да након куповине земљишта на планираној траси гасовода „Јужни ток” за снабдевање Западне Европе руским гасом спаси себе и своју екипу уцењујући државу.
Предраг Мики Манојловић је нагласио да му је од прве сезоне серије, када је од колеге Драгана Бјелогрлића преузео улогу криминалца Цара, та рола посебно искуство.
„Путеви којима сам ишао током каријере, углавном су ми познати, а 'Јужни ветар' је стварно за мене нешто ново и сасвим непознато. Зато сам поносан на нове младе људе који долазе у српску кинематографију. Филм и серија 'Јужни ветар' комотно могу да парирају светским остварењима према продукцији и идеји. Енергија овог филма и серије је нешто невероватно. Она је непрестано присутна све време на снимању, зато је 'Јужни ветар' тако дуго неухватљив“, закључио је Манојловић.
Сценариста од првог филма је Петар Михајловић, а режију овога пута поред Милоша Аврамовића потписују и Љубомир Божовић, Немања Ћеранић, Мирослав Стаматов и Данило Бећковић.
Милош Биковић и Миодраг Радоњић у другој сезони серије Јужни ветар - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
КУЛТУРА
Кад стигнеш до краја, можеш само даље: Стиже друга сезона „Јужног ветра“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала