- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Кад стигнеш до краја, можеш само даље: Стиже друга сезона „Јужног ветра“

© Фото : Спутњику уступила продукција серије/Немања МишчевићМилош Биковић и Миодраг Радоњић у другој сезони серије "Јужни ветар"
Милош Биковић и Миодраг Радоњић у другој сезони серије Јужни ветар - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Животна прича вође српског подземља, нарко-боса Петра Мараша, ближи се свом неминовном крају – овом реченицом почиње наставак најпопуларнијег серијала „Јужни ветар“, који у својој другој сезони ТВ серије носи назив „На граници“.
Почетак емитовања нове сезоне заказан је за 25. фебруар, премијерно суботом и недељом од 20 часова на РТС-у, а екипа „Јужног ветра“ данас је објавила први трејлер како би своју верну публику упознала са оним што нас чека у нових 12 епизода.

Београд - „поприште сукоба“ Истока и Запада

Главна линија приче прати Петра Мараша, који након куповине земљишта на планираној траси гасовода „Јужни ток” за снабдевање Западне Европе руским гасом покуша да спаси себе и своју екипу уцењујући државу.
Ипак, убрзо постаје јасно да Мараш мора да повуче много ризичније потезе да би, заједно са својом породицом и екипом, преживео рат који им је његов вођа Црвени наметнуо.
Све ово, кроз нових 12 епизода, приказаће нам зашто је Београд по ко зна који пут постао „поприште сукоба“ Истока и Запада.
© Фото : Спутњику уступила продукција серије/Немања МишчевићМилош Биковић и Андрија Кузмановић у серији "Јужни ветар"
Милош Биковић и Андрија Кузмановић у серији Јужни ветар - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Милош Биковић и Андрија Кузмановић у серији "Јужни ветар"

Звезде од Холивуда до Москве

Продуценти истичу да су креатор и редитељ серије Милош Аврамовић и сценариста Петар Михајловић подигли нову сезону на потпуно неочекиван ниво заплета, али и још виши продукциони ниво, по којем је „Јужни ветар“ и до сада био препознатљив.
Нову сезону гледаоци ће пратити на чак четири језика, а углумачкојекипи су и светске звезде од Холивуда до Москве.
© Фото : Спутњику уступила продукција серије/Немања МишчевићВилијам Болдвин у другој сезони серије "Јужни ветар"
Вилијам Болдвин у другој сезони серије Јужни ветар - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Вилијам Болдвин у другој сезони серије "Јужни ветар"
Поред Милоша Биковића, Миодрага Радоњића и Предрага Микија Манојловића и у наставку чемо гледати Александара Берчека, Богдана Диклића, Јовану Стојиљковић, Оксану Акинсхину, Алексеја Гускова, Вилијама Болдвина, Ерика Робертса, Младена Совиља, Тамару Крцуновић, Александара Глигорића, Радована Вујовића, Милицу Гојковић, Андрију Кузмановића, Стефана Капичића, Милоша Самолова, Марка Јанкетића, Леона Лучева, Паскала Еспосита, Астрита Кабашија, Миодрага Крстовића, Изудина Бајровића, Ивана Ђорђевића Џудија.
© Фото : Спутњику уступила продукција серије/Немања МишчевићЕрик Робертс
Ерик Робертс - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Ерик Робертс
Режију, поред Милоша Аврамовића, потписују и Љубомир Божовић, Немања Ћеранић, Мирослав Стаматов и Данило Бећковић.
За целокупну продукцију заслужни су продуценти Татјана Жежељ Гојковић, Милош Аврамовић, Милош Биковић и Миодраг Радоњић.
Квалитет “Јужног ветра” потврђује, како наглашавају у тиму, и то што је први пут у историји пројекат са Балкана добитник средстава за продукцију игране ТВ серије у категорији „ТВ и онлајн садржај“ из фонда потпрограма МЕДИА Креативна Европа.
Након премијерног приказивања на РТС-у „Јужни ветар: На граници“ биће на програму Суперстар ТВ.
Сцена из серије Пад - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
КУЛТУРА
Серија „Пад“ на Берлинском филмском фестивалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала