- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија

Новак из Београда послао поруку: „Гладан сам, хоћу још Гренд слемова – чекам вести из Америке“

Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, одржао је конференцију за медије на Дорћолу, где је причао о амбицијама у наставку каријере. Поручио је Ноле да не зна колико ће Гренд слемова освојити у будћности, али да је и даље гледан успеха. Открио је да у четвртак путује за Дубаи и да је његов највећи ривал дефинитивно Рафаел Надал.
Новак Ђоковић нема дилему око тога ко је његов највећи ривал током каријере. Без икаквог размишљања и увијања је поручио да је то Рафаел Надал и да би најрадије волео да се њих двојица састану на Ролан Гаросу, где би могли да испишу историју и постану апсолутни рекордери по броју Гренд слем трофеја.
Тренутно су Србин и Шпанац изједначени на врху са по 22 Гренд слем титуле.
„Финале Ролан Гароса, то бисмо потписали и он и ја. То је ривалство које броји највише мечева у историји. Такође, то што смо генерацијски близу, само је годину дана старији од мене. Дуго играмо један против другог. Он је дефинитивно уз Федерера на мене највише утицао, обликовао ме као играча. Та ривалства са њима, у почетку сам више губио, они су ми увек били у фокусу и енигма како да решим то. Како да почнем да из побеђујем на турнирима, почев од 2008. Године, када сам освојио први Гренд слем у Аустралији. Захвалан сам на нашим ривалствима, поготово са Надалом. Докле год смо активни, немамо времена и енегрије да се бавимо из опште перспективе да се бавимо величином нашег ривалства. То ће вероватно доћи када завршимо каријере. Ја бих то волео, то ривалство је обележило велики део моје каријере и мог живота. Уверен сам да ће бити још мечева, можда на шљаци на Ролан Гаросу. Када је здрав и када је спреман, он је у врху. Као декице у тенису, се боримо са омладинцима да не освајају Гренд слемове“.
Новак је открио да путује у четвртак у Дубаи, где напада трофеј, као и да је план да игра на турниру у Бањалуци, одакле је из Београда пресељен ове године Србија опен.
Новакову конференцију за медије са Дорћола могли сте да пратите у текстуалном преносу на Спутњик спорту.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Ђоковић: Ја знам шта је истина /видео/
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
15:01 22.02.2023
Крај конференције
Новак Ђоковић завршио је обраћање медијима на Дорћолу у којем је причао о амбицијама у наставку сезоне и каријере, откривши да у четвртак путује за Дубаи, као и да чека вести из Америке, најавио је и учешће на турниру у Бањалуци, где је измештен Србија опен.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
14:59 22.02.2023
Новак: Алкарас није мој највећи ривал
По завршетку питања српских медија уследила су питања новинара из иностранства.
Прво се односило на Карлоса Алкараса и да ли је он тренутно Новаков највећи ривал?
„Не могу звати Алкараса мојим највећим ривалом, и даље је то Рафаел Надал. Осећам да је ривалство с Надалом нешто што је тешко елиминисати само зато што неко нови прави добре резултате. Надал и ја трајемо много дуго. А што се тиче турнира у Америци, све је у процесу и зависи од других“.
14:54 22.02.2023
Ђоковић: И даље сам гладан, осећам страст - можда сам арогантан!
Новак је упитан колики број Гренд слемова жели, да ли је и даље гладан успеха?
"Не постоји тај број, нема га још. Пре свега, што се тиче броја Гренд слемова немам неки крајњи број. Нити имам границу до које године ћу играти. Ако некако по аутоматизму, људи почињу после 30 године да постављају питања, поготово у тенису када је крај. Федерер, Надал и ја смо се више пута сусретали са тим питањем када је крај. Оно што је сигурно да је та глад и даље присутна. Више бих је окарактерисао као једну страст и велику жељу за такмичењем. Напоменуо сам више пута да волим овај спорт да волим да играм и са мојим сином и рекреативно. Немам врсту одбојности према спорту, према тенису, јер одузима велики период мог живота. Имам огромну жељу да наставим да се доказујем. Неки кажу да је арогантно, претенциозно, ја причам отворено оно што осећам. Свако ко је у тој позицији, укључујући Надала и било кога, ја разумем. Какву послуку порати, не знам. Коме? Када. Покушавам што више да будем усмерен ка наредном изазову. Људи ме константно враћају у прошлост или ме шаљу у будућност, а ја се трудим да будем присутан да гледам шта могу да урадим како би наредни изазов успео да урадим на најбољи следећи начин. А то је Дубаи. Наравно да постоји дугорочан план који правим са својим тимом. Највећи део енергије своје, менталне и физичке усмеравам ка том наредном изазову. То је у великој мери допринело да ја будем овде данас. Ја сваком тренингу приступам као мечу. Умем да будем пргав, јер захтевам од њих исто максимум. Тај интензитет је нешто што је препознатљиво са неким легендарним спортистима из других спортова. Поменуо бих Коби Брајанта, мамба менталитет. То је једноставно блага, позитивна опсесија, ако је има, за спортом и свим стварима које спадају под бављење професионалним спортом. То је мултидисциплинован приступ који ме је довео до овде. Ка томе идемо. Са тим корачам ка новим достигнућима"
14:45 22.02.2023
Новак: Надал и ја смо као декице - наше ривалство је највеће у историји!
Уследило је питање везано за ривалство Новака Ђоковића и Рафаела Надала, на Ролан Гаросу би неко могао да се одлепи и да оде на рекордна 23 ГС трофеја.
„Финале Ролан Гароса, то бисмо потписали и он и ја. То је ривалство које броји највише мечева у историји. Такође, то што смо генерацијски близу, само је годину дана старији од мене. ДУго играмо један против другог. Он је дефинитивно уз Федерера на мене највише утицао, обликовао ме као играча. Та ривалства са њима, у почетку сам више губио, они су ми увек били у фокусу и енигтма како да решим то. Како да почнем да из побеђујем на турнирима, почев од 2008. Године, када сам освојио први Гренд слем у Аустралији. Захвалан сам на нашим ривалствима, поготово са Надалом. Докле год смо активни, немамо времена и енегрије да се бавимо из опште перспективе да се бавимо величином нашег ривалства. То ће вероватно доћи када завршимо каријере. Ја бих то волео, то ривалство је обележило велики део моје каријере и мог живота. Уверен сам да ће бити још мечева, можда на шљаци на Ролан Гаросу. Када је здрав и када је спреман, он је у врху. Као декице у тенису, се боримо са омладинцима да не освајају Гренд слемове“.
14:41 22.02.2023
Ђоковић: Планирам да играм у Бањалуци
Турнир у Бањалуци, можемо ли да очекујемо твој долазак?
„Ја планирам да играм Бањалуку и веома се радујем доласку тамо. Ако сам здрав, ја долазим и много се радујем, зато што сам само једном имао прилику да играм и то далеке 2009. Године када сам са Виктором Троицким играо тај егзибициони меч. Ово је последња нашег изнајмљивања лиценце. Лиценца турнира се враћа власнику наредне године, зато смо овога пута одлучили да преселимо у Бањалуку у договору са Републиком Србијом. Радови су у току, није лако постићи све, с обзиром на недостатак времена да се читава организација пренесе на друго месту. Надам се да ћу ја моћи да играм тамо, сви наши тенисери, из Хрватске и окружења.
14:37 22.02.2023
Новак: Процес је у току
Новак је замољен да додатно појасни ситуацију око чекања зеленог светла да заигра на турнеји по Америци.
"Процес је у току и то је све што знам. То су ствари и догађања која су потпуно ван контроле. Драго ми је што сам добио подршку од директора турнира у Индијан Велсу и Мајамију. Ја желим да играм, надам се да ће и трећа страна која одлучује дати позитиван одговор".
14:35 22.02.2023
Новак: Идем у Дубаију, Америка већ није у мојим рукама
Какав је план за Дубаи и за Америку?
„Повреда је санирана, ближим се интензитету од 100 одсто. Ствари изгледају веома добро и охрабрујуће. Донели смо одлуку да идем у Дубаи. Тамо ћу путовати сутра. Трудићу се да тамо догурам што даље. Амбиције су на сваком турниру највише могуће. Што се тиче планова после тога. Не знам, зависи од ситуације са Америком, чекам одговор. Спреман се и за турнеју тамо, али то није у мојим рукама. Што се тиче Алкараса, он је дефинитивно заслужио да буде и број 1 на свету и Гренд слем шампион. Он је велико освежење за тенис професионални, тамо млад момак. Мислим да је најмлађи у историји број 1. Имам само речи хвале за њега, као за личност и као за тенисера. Експлозиван, нема пуно мана, може да игра јако добро на свим подлогама.
14:34 22.02.2023
Није било лако доћи до врха!
Новак Ђоковић, отворио је конференцију питањем о обарању рекорда Немци Штефи Граф по броју недеља проведених на врху.
Хвала на честиткама, наравно да сам изузетно поносан што сам успео да стигнем још један рекорд. Овога пута од Штефи Граф. Небројено пута сам рекао у прошлости, овај спорт је мени све у животу, све сам подредио њему. Имам пуно среће да имам велики тим људи око себе, не само професионални, него и читава моја породица и фамилија су ми пружали подршку да обарам рекорде и да имам сва та достигнућа. Ово путовање је морало да се спроведе, изведе, да се доживи, да би се дошло до овако великих висина. Сада делују као формалност, али далеко од тога. У овој фази каријере, са позамашним времена бављења тенисом, морам да уложим додатни напорд да би одржао корак са младим играчима, који су гладни, желе да изазивају. Ту је смена генерација, хвала и тим млађима, Звереву, Беретинију. Наравно да импонује када добијам похвале и комплименте од својих ривала. Увек сам се трудио да будем коректан према свим колегама, а хвала свима који препознају тај мој успех и разумеју шта је потребно да би се постигло овако нешто. Веома сам захвалан.
14:17 22.02.2023
Очекује се обраћање
Новак је завршио тренинг са рекетом и лоптицом, уследио је тренинг без реквизита и истезање.
14:12 22.02.2023
Готов тренинг
Одложио је шампион рекет и ускоро ће се обратити јавности. Очекује се да тема буде повреда задње ложе која га је мучила у Аустралији, као и да открије планове за будућност.
13:58 22.02.2023
Новак и даље на терену
Сва је прилика да ће конференција каснити још који минут јер је Новак и даље на терену и тренира са Шпанцем Карлосом Гомезом.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
13:51 22.02.2023
Завоји су прошлост
Новак је муку мучио с повредом задње ложе на Аустралијан опену и константно је играо мечеве са завојем око леве бутине. Сада је нога слободна, завоји су прошлост.
13:43 22.02.2023
13:43 22.02.2023
Новак тренира
Новак Ђоковић тренутно завршава тренинг, после чега ће се обратити медијима.
13:35 22.02.2023
Новак конференција - Sputnik Србија
13:34 22.02.2023
Велико интересовање
Очекивано, велики број новинарских екипа појавио се на Дорћолу где ће Новак Ђоковић одржати конференцију.
11:12 22.02.2023
Померена конференција
Новак Ђоковић првобитно је требало да се обрати јавности од 13 часова, али су онда из његовог ПР тима поручили да ће шампион изаћи пред медије у 14 сати.
11:11 22.02.2023
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Бод за вечност!
11:10 22.02.2023
Добро дошли
Добар дан и добро дошли на текстуални пренос конференције Новака Ђоковића.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала