- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Навијачко безумље у Грчкој – запаљен дрес преминулог српског репрезентативца

© Фото : Скриншот / Твитер / @EurohoopsnetСтеван Јеловац
Стеван Јеловац - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
Скандал у режији навијача ПАОК-а који су, према оптужбама присталица АЕК-а, запалили дрес преминулог српског кошаркаша Стевана Јеловца на трибинама стадиона Тумба у Солуну.
Навијачко лудило често превазилази границе нормалног, али стиче се утисак да су овог пута најватреније присталице грчког клуба ПАОК прешле све границе, показашви шта значи потпуно безумље.
Ромелу Лукаку - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Обрукао се против Хрвата, има 103 килограма – али клуб верује у њега: „Све сам уложио“
Наиме, на утакмици против АЕК-а одиграној 19. фебруара, дошло је до незапамћеног инцидента и скандала. Поред бројних одузетих и запаљених ствари, на огради познатог стадиона Тумба, завршио и дрес покојног Стевана Јеловца који је био играч клуба из Атине.
Није познато како је Србинов дрес завршио у рукама, оних који себе називају навијачима, али је према тврдњама присталица АЕК-а исти запаљен, што је брука и срамота.
„Наш грб је наша душа. Паљење светих ствари на било који начин је срамота и ко год то покуша или уради, тај нема везе са спортском културом. Срамотни чин усмерен је против традиције, вредности и идеала византијског АЕК-а. Крађа и паљење дреса нашег преминулог играча, нашег покојног брата Стевана Јеловца, ипак прелази све границе и не можемо због тога да не искажемо бес и огорчење. Сигурни смо да се и ПАОК не слаже са оним што су урадили њихови навијачи, јер то апсолутно није у складу са историјом клуба“, наведено је у саопштењу које су на друштвеним мрежама поделили навијачи АЕК-а.
И заиста се на огради стадиона Тумбе види дрес Стевана Јеловца с бројем 13 који је окренут наопако и који је КК АЕК повукао из употребе у част свог бившег аса.
У навијачком свету се паљење дресова, застава, сматра као победа и потенцијално гашење појединих навијачких група, јер су осрамоћене тим чином. Ипак, паљење дреса преминулог спортисте противничког тима је за сваку осуду и таквим стварима није место у спорту.
Подсетимо, Стеван Јеловац преминуо је 14. новембра 2021. године од последица можданог удара.
Њему је позлило током тренинга, после чега је хитно пребачен у болницу. Био је у вештачкој коми, али је после неколико дана преминуо.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Петар Тадић за Спутњик о нападима на сина: „Пије пиво, грицка семенке и пљује по Душану“
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Гвардиол шокирао Гвардиолу, а Интер избегао „нулу“ у мечу који је обележио судија Јовановић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала