- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ростех“ повећао производњу напредног наоружања

© Sputnik / Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаСистем „Торнадо-С“ на Војној паради у Москви
Систем „Торнадо-С“ на Војној паради у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
Пратите нас
„Ростех“ је повећао производњу савременог наоружања за руску војску, између осталог дронова-камиказа „Куб“ и „Лансет“, као и модернизованих вишецевних ракетних бацача „Торнадо-С“, рекли су Спутњику у државној корпорацији.

„Корпорација 'Ростех' прави и снабдева војску модерним и квалитетним наоружањем, дронови ‘Куб’ и ‘Лансет’ су се добро показали у специјалној војној операцији, као и вишецевни ракетни бацачи ‘Торнадо-С’. Ми у потпуности испуњавамо све обавезе и испоруке и неке врсте наоружања су неколико пута порасле. Притом, настављамо са усавршавањем технологија“, изјавили су представници корпорације.

За систем „Торнадо-С“ су произведени високопрецизни вођени пројектили 9М544 и 9М549 којима је повећан домет гађања на 120 километара. Пројектили имају инерцијални-навигациони систем управљања и систем за сателитску корекцију навигације. Пројектили имају аеродинамичне волане за контролу лета који повећавају њихову способност да клизе, што додатно повећава домет гађања.
Осим тога, модернизован аутоматизован систем управљања и ватром, као и аутономан систем навигације система „Торнадо-С“ омогућава индивидуално навођење сваког пројектила. Један „Торнадо-С“ може да превози и лансира 12 пројектила.
Дронове „Куб“ и „Лансет“ производи компанија „Зала аеро“. „Куб“ има карактеристичан изглед захваљујући широким троугаоним крилима. Максимална дужина лета му је 30 минута, а брзина 130 километара на сат.
Основна верзија „Лансета“ има два крила у облику крста, труп у облику ваљка и може да носи борбену јединицу од три килограма. Његова највећа брзина је 110 километара на сат, а домет 40 километара. Модернизована верзија „Лансета“ има нову аеродинамику, апарат сада има једно велико крило у облику слова Х, а друго на репу, такође у облику слова Х. Овај дрон има моћну борбену јединицу која је тешка пет килограма и повећан домет.
Председник Русије Владимир Путин је 21. фебруара, обраћајући се у Федералној скупштини изјавио да руска одбрана мора да интегрише напредни развој како би побољшала војне капацитете и осигурала њихову масовну, серијску производњу.
Погледајте цело обраћање руског председника са преводом на српски:
Беспилотне летелице на вежбама Кавказ 2020 - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
РУСИЈА
Извиђање, откривање и уништавање противника: Шта све може руски дрон Орлан-30
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала