- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган и Путин разговарали о Украјини и ситуацији после земљотреса

© POOL / Уђи у базу фотографија„Односи Русије и Турске се позитивно развијају“: Почео састанак Путина и Ердогана у Сочију
„Односи Русије и Турске се позитивно развијају“: Почео састанак Путина и Ердогана у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, разговарали су телефоном а турски лидер је потврдио спремност Анкаре да допринесе обнављању преговора у циљу решавања украјинске кризе.
„Истичући да праведни мир мора бити успостављен без нових жртава и разарања, председник Ердоган је изразио жељу да договор постигнут у Истанбулу буде обновљен и да је спреман да допринос томе“, саопштила је канцеларија турског председника.
Како се наводи у саопштењу канцеларије, лидери су разговарали о ситуацији у Украјини и недавном разорном земљотресу на југо-истоку Турске.
„Ердоган је захвалио Путину на солидарности коју је исказао у вези са земљотресом“, наводи се у саопштењу.
Кремљ је саопштио да су лидери разменили мишљења о Украјини у контексту принципијелних оцена које је Путин изнео у обраћању Федералној скупштини.
Поред тога, на дневном реду је била и сарадња у сфери енергетике – испоруке руских енергената и изградња нуклеарке „Акују“.
У саопштењу се још наводи да је Ердоган изразио захвалност Путину за помоћ коју је Русија пружила у санирању последица земљотреса.
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
РУСИЈА
Путин скренуо пажњу Ердогану на лицемерје власти у Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала