- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душанова лавовска борба – Алкарас се намучио против Србина

© AFP 2023Душан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Душан Лајовић, српски тенисер, поражен је у четвртфиналу турнира у Рио де Жанеиру од Карлоса Алкараса, светског броја два, резултатом 6:4, 7:6 после скоро два сата велике борбе. Лајовић је изненадио Шпанца који се суочава са брејковима и Душановом сет лоптом, али српски тенисер није могао више од тога.
Могао је Душан Лајовић претходне ноћи да дође до велике сензације и у неким тренуцима деловао је да уопште није далеко од тога да преузме контролу над мечом.
Српски тенисер први је стигао како до брејк лопти тако и до брејка у првом сету, ритернирао је фантастично, али од петог гема ниво игре подигао је и Алкарас. Шпанац је успео да врати брејк, а потом у десетом гему и одузме српском тенисеру још један сервис.
Лајовић је наставио да игра одлично, само се мали пад осетио у раној фази другог сета, али онда је показао лавовску борбу. Везао је неколико одличних ритерна, шетао је младог Шпанца као од шале и стигао до три везане брејк лопте.
Алкарас је успео незгодним сервисима, а потом и својим упечатљивим дроп-шотовима да спасе све три, али упорни Лајовић је изборио и четврту и коначно сломио Карлосов отпор у другом сету.
У осмом гему међутим, успео је да се врати талентовани Шпанац и одузме Душанов сервис, а онда меч постаје изузетног интезитета! У једанаестом гему српски тенисер поново прави брејк, да би у наредном гему имао и сет лопту.
Међутим, Алкарас успева да га заустави, уводи сет у тај брејк који добија са нулом и обезбеђује пласман у полуфинале. Било је јасно да је Душан потпуно потонуо после пропуштене сет лопте, али колико год пораз болео српски тенисер може да буде презадовољан јер је одиграо фантастичан меч.
Нема сумње да ће овај меч позитивно утицати како на Лајовићев рејкинг тако и на његово самопоуздање јер је показао да апсолутно може да парира другом тенисеру света.
За место у финалу Алкарас игра против Николаса Џарија, док други полуфинални пар чине Бернабе Запата Мираљес и Камерон Нори.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Данил Медведев, Беч - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Медведев у бриљантној серији – на путу ка титули га чека „неуништиви“ Британац
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
„Апсурдно је да Новак не иде у Америку“ – да ли глас легенде може да промени одлуку власти?
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Српски дерби припао Душану – стигла и награда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала