- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Апсурдно је да Новак не иде у Америку“ – да ли глас легенде може да промени одлуку власти?

© AFP 2023 / WILLIAM WESTЏон Мекинро и Новак Ђоковић
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Док Новак Ђоковић и даље чека вести за улазак у Сједињене Америчке Државе, огласио се и Џон Мекинро. Прослављени амерички тенисер сматра да би било апсурдно да најбољег тенисера света америчке власти не пусте у земљу на турнире у Индијан Велсу и Мајамију.
У Сједињеним Америчким Државама и даље је на снази мера која брани улазак у земљу невакцинисаним странцима, а у тој групи је и Новак Ђоковић због чега вероватно неће бити у прилици ни ове године да игра на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Док Европа чека, Аргентина је доживела магију /видео/
Најбољи тенисер света добио је подршку Томија Хаса, директора турнира, а сада је на његову страну јавно стао и Џон Мекинро.
„Да скратим причу, смејурија је што му није дозвољено да игра. Апсурдно је да су га прошле године протерали из Аустралије. Ја сам примио вакцине. Поштујем то што он није урадио исто. Ја бих то урадио, али то је сасвим друга ствар. У овом тренутку, или чак и прошле године, знали смо да је могао да игра 2021, али му нису дозволили да игра 2022. Нека ми неко то објасни. И сада му опет не дозвољавају да игра? То је по мом мишљењу апсурдно. Видећемо шта ће се догодити“, рекао је Мекинро.
Славни Американац сматра да је велика штета да у тренуцима када се Новак и Рафаел Надал боре за предност по броју Гренд слемова српски ас нема дозволу да уђе у Америку.
„Било би апсурдно да му не дају да игра у Индијан Велсу и Мајамију или било ком другом турниру у САД, посебно на УС Опену. Ово је историјско време у нашем спорту, када су он и Рафа на по 22 гренд слема. Веома је интересантно и ако мене питате, била би велика штета ако не уђе у земљу“ закључио је Мекинро.
Новак је на недавно одржаној конференцији у Београду рекао да и даље чека информације из Америке, а последње што је познато је да је српски ас упутио молбу за специјално изузеће.
Мастерс у Индијан Велсу почиње шестог марта, а после тога следи Мајами. Пре турнира у Америци Новак ће вести о одласку у ту земљу чекати у Дубаију на турниру 500 серије где ће наступати од 27. фебруара.
Уколико се мере не попусте и Ђоковићу не буде дозвољено да игра у Индијан Велсу и Мајамију, најављено је да би 11. маја требало да дође до промена у САД које би коначно дозволиле улазак невакцинисаним странцима.
У том случају Новак би играо на УС Опену као и на Мастерсу у Синсинатију, али до тог момента има још много времена.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Српски дерби припао Душану – стигла и награда
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Руска тенисерка „краде“ систем из књиге Новака Ђоковића
Новак Ђоковић, Давид Ферер и Хуан Карлос Фереро - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Новак њега похвалама, а он Новака – оптужбом?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала