- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Белорускиња подигла глас због притиска: Гледајте своја посла! Терате нас – а после вам недостајемо

© AP PhotoВикторија Азаренка
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Викторија Азаренка, белоруска тенисерка, пласирала се у треће коло турнира у Дубаију, али није била превише срећна на конференцији за медије. Белорускиња све више осећа притисак поводом одласка у пензију коју још увек не жели. Азаренка је истакла да јој смета што јој се константно намеће питање на ту тему.
Када је почетком сезоне 34-годишња Викторија Азаренка стигла до полуфинала Аустралијан опена, Белорускиња је подсетила на старе дане када је била прва на свету и када је дошла и до трофеја на првог Гренд слему у сезони.
Заустављена је од Јелене Рибакине, али је дефинитивно показала да и даље има велику мотивацију, коју јој ремете питања о одласку у пензију.
„Стално старије тенисере питате о одласку у пензију. И чим оду, сви кажу онда 'недостају нам'. Хајде да не губимо време и причамо о пензији пре него што то објави сам спортиста. Људи ће вас све обавестити на време, не брините се. Стално виђам коментаре о годинама, па вас зато само молим да сви гледате своја посла“, рекла је љута Азаренка после победе у Дубаију.
Објаснила је да се још увек не осећа да је на крају каријере и да нико не треба да врши притисак на ту одлуку колико год она имала година.
„Кад човек буде спреман - објавиће то на овај или онај начин. За неке је ово радостан догађај, за неке можда није. Нека људи сами одлуче о томе... То је моје мишљење“, ставила је тачку на тему пензије Азаренка.
Прослављена белоруска тенисерка тренутно је 14. на ВТА листи, али већ после турнира у Дубаију може да оствари помак. Противница за пласман у четвртфинале јој је Медисон Киз.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Бод за вечност!
Централни терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Руси стижу на Вимблдон? Британци добили „понуду коју не могу да одбију“
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Краљица помера границе – изједначен рекорд стар 98 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала