- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Не могу да замислим да амерички војници контролишу нуклеарне објекте Русије

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Русија је приморана да се врати разматрању питања о нуклеарном потенцијалу Велике Британије и Француске, јер је НАТО показао да преставља војни, а не политички блок, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Ми смо у своје време ишли на то да их 'ставимо у заграде', имајући у виду и смањивање тензија, и то да је НАТО прогласио себе готово демилитаризованом организацијом, говорили су да су они пре политичка организација него војни блок. А како није војни блок? Видимо шта се догађа. Због тога смо просто приморани да се вратимо разматрању те теме као централне“, рекао је Путин у емисији Павла Зарубина „Москва. Кремљ. Путин“ на телевизијском каналу „Русија 1“.
Руски председник је нагласио да се Русија не противи учешћу земаља НАТО-а у дискусији о Споразуму о страштеком офанзивном наоружању, иако оне формално нису учеснице тог документа.
„НАТО је издао саопштење у вези с тим и истовремено се пријавио за некакву дискусију о том питању. Ако је тако, онда, изволите, ми се не противимо, нека учествују у тој дискусији“, рекао је Путин.
Он је истакао да не може да замисли да амерички војници контролишу нуклеарне објекте Русије док, истовремено, подржавају кијевски режим.
„Поред свега осталог, када раде то што раде данас у Украјини, ја просто не могу да замислим да амерички војници шетају по нашим нуклеарним објектима. То је просто смешно“, нагласио је Путин.
Руски председник је, у вези с одлуком Русије да суспендује своје учешће у Споразуму о стратешком офанзивном наоружању са САД, нагласио да је Русија дужна да штити своју безбедност и стратешку стабилност.
„Њихова је ствар шта ће да разумеју, а шта неће, ми не можемо у њихову главу да уђемо. Ми схватамо оно што ми морамо да радимо. А морамо да чувамо своју земљу, да заштитимо безбедност, стратешку стабилност“, нагласио је Путин.
Председник Русије је 21. фебруара током обраћања Федералној скупштини Русије објавио да Русија суспендује своје учешће о Споразуму о стратешком офанзивном наоружању. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је изразио жаљење у име Алијансе због такве одлуке Русије и позвао је да је преиспита.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
РУСИЈА
Путин: Русија обуставља учешће у споразуму о офанзивном наоружању /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала