- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика вест за Русију – заказана је пријатељска утакмица: „Важно је да се одржи“

© AFP 2023 / NATALIA KOLESNIKOVAВалери Карпин, Русија, фудбал
Валери Карпин, Русија, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Фудбалске репрезентације Русије и Ирана одиграће пријатељску утакмицу у Техерану током наредне репрезентативне паузе 23. марта, потврдио је Махди Алави, директор за односе са јавношћу Фудбалског савеза Ирана.
Он је напоменуо да ће током боравка делегације из Русије, коју ће предводити министар спорта Олег Матисин и први човек руског фудбала Александар Дјуков, бити потписан меморандум о сарадњи између два фудбалска савеза.
Раније су медији у Ирану цитирали првог човека тамошњег фудбала Мехдија Таџу који је први најавио пријатељски дуел са Русијом за 22. или 23. март.
Вјачеслав Колошков, почасни председник Фудбалског савеза Русије, потенцира важност гостовања у Техерану.

„Најважније је да се утакмица одржи. Радујем јој се јер су најаве стизале већ неко време. Иранска репрезентација је снажан и достојан противник чији играчи играју у водећим европским клубовима. Сећамо се да је Сарадар Азмун играо код нас у Русији и био звезда Премијер лиге. Зато је за Русију меч важан и са спортског аспекта да видимо где је тренутно наш тим“, истакао је Колошков.

Прошлог уторка, лист „Ал Сабах“ је објавио да је и Фудбалски савез Ирака понудио Русији да се у марту одигра пријатељски меч у Багдаду.
Фудбалски савез Русије је потврдио ову информацију и открио да је послао понуду Ирачанима за реванш који би се одгирао у Сочију у термину који буде договорен.
УЕФА и ФИФА су пре годину дана забранили клубовима и репрезентацији Русије да играју мечеве. Селекција Русије је у протеклом периоду одиграла три пријатељске утакмице, са Киргистаном (2:1), Таџикистаном (0:0) и Узбекистаном (0:0).
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Шта Србија добија што Немачка није хтела?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала