- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је „жртвено јагње“ нашло спас у Русији

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаТома Ертел
Тома Ертел - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Тома Ертел, француски кошаркаш, открио је са каквим околностима се суочавао у Барселони и Реал Мадриду и још једном је појаснио зашто је отишао у руски Зенит.
Ертел је због одласка у руску екипу добио доживотну забрану играња за репрезентацију Француске, у политички мотивисаној одлуци која нема везе са спортом.
„Стварно не разумем сврху такве одлуке. Ми се бавимо професионалним спортом, ми смо људска бића и не желимо сукобе. На прошлом Европском првенству сам имао најбоље игре и желео сам да наставим тако. Зато сам отишао у Зенит, желео сам више времена на терену, желео сам да играм, да имам више одговорности“, рекао је Ертел.
Француз је истакао да га Шарунас Јасикевичус није желео у Барселони од момента када је стигао у каталонски клуб, док га је Пабло Ласо у Реал Мадриду санкционисао због ноћног изласка у Атини.
„Провео сам четири године у Барселони и прве две сезоне су прошле веома добро, нисмо имали увек очекиване резултате, али није била моја кривица. Имао сам добре две сезоне. У трећој сам се повредио и тада је клуб довео Шарунаса Јасикевичуса. Он ме од почетка није желео у тиму. Почео је да измишља ствари, како сам ја био једини проблем у тиму. Од почетка ме је кињио јер ме није желео у екипи, а онда се клуб потпуно променио према мени. Пре него што је Шарас дошао, сви су ме волели, тренери и навијачи. Навијачи су ми чак неколико пута када сам добро одиграо, певали Марсељезу у дворани. Нажалост, све се то променило без икаквог објашњења, тако да нико није знао кроз шта сам ја свакодневно пролазио“, рекао је Ертел.
Он је објаснио и ситуацију са Паблом Ласом у Реал Мадриду.
„Док нисам отишао у дискотеку у Атини, ишло је јако добро. Није било проблема. Али када се то догодило, Пабло Ласо је почео да измишља ствари. Након тога је кривац веома брзо пронађен, искористио ме је као жртвено јагње. Низали смо неке поразе и Пабло Ласо није знао како да се извуче из тога. Уместо да прича о себи и поразима, он је то свалио на мене. Не мислим да сам први ни последњи који воли да изађе. У реду, претпостављам да сам погрешио. Али у почетку није било никаквих проблема, ишло је веома добро. Чак је било планирано да и следеће сезоне останем у Реал Мадриду. Да нисам изашао те ноћи, и данас бих био у Мадриду“, објаснио је Ертел.
Француз се потом вратио на одисеју у Барселони.
„У Барселони је било неправедно, тренер ме није желео од почетка, сваки дан је чинио да се осећам лоше, све док нисам напустио клуб. У Мадриду сам направио грешку, јесам, али мислим да није требало да добијем тај третман. Нарочито што нисам био једини који ноћу излази, било је ту доста умешаних. Али ја сам био једини играч уз Треја Томпкинса који је кажњен“, истакао је Ертел.
Он је додао и да ће се одазвати позиву у репрезентацију уколико Кошаркашки савез Француске промени одлуку у вези са њим.
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала