- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Барбари Суковој уручен почасни „Београдски победник“: Филм ми је пружио много радости и забаве

© Фото : Цебеф/Предраг МитићГлумица Барбара Сукова
Глумица Барбара Сукова - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Немачкој глумици Барбари Суковој синоћ је у препуној МТС Дворани уручен почасни „Београдски победник“ 51. ФЕСТ-а за изузетан допринос филмској уметности.
„Хвала, велика ми је част. Једна је ствар добити признање за неку улогу, а сасвим друга за целокупан допринос филму, делује много веће и шире“, рекла је видно узбуђена Барбара Сукова.
Она је изразила захвалност ФЕСТ-у што постоји и истакла важност одласка у биоскопе:
„Електронски уређаји нас све више удаљавају једне од других, а пандемија нас је учинила 'жртвама' маратонских гледања серија из фотеља, али морамо изаћи из дневних соба и отићи у биоскоп. То је скоро свето место где имамо заједничке халуцинације, где се повезујемо једни са другима, место које је мени пружило огромно задовољство“.
Сукова је истакла да када купимо карту за филм, тим новцем ћемо омогућити младим редитељима да праве филмове.
„Филм ми је пружио толико радости и забаве“, рекла је и на крају поручила да ће одмах позвати свог сина Виктора и рећи му да је добила „Виктора“ (Победника).
„Београдски победник“ стајаће уз њене награде освојене у Кану, Венецији и на бројним другим фестивалима.
Публика у МТС Дворани поздравила је гошћу ФЕСТ-а громогласним апалузом, а пре уручењанаграде емитовани су инсертииз неких од најпознатијих филмова Барбаре Сукове: „Берлин Александерплац“, „Роза Луксембург“, „Европа“, „Хана Арент“, „Сицилијанац“, „Романса и цигарете“, „Путник“, „М. Батерфлај“, „Џони Мнемоник“, „Атомска плавуша“, „Глорија Бел“.
© Фото : Цебеф/Предраг МитићУметнички директор ФЕСТ-а Југослав Пантелић уручио немачкој глумици Барбари Суковој награду "Београдски победник за укупан допринос филмској уметности
Уметнички директор ФЕСТ-а Југослав Пантелић уручио немачкој глумици Барбари Суковој награду Београдски победник за укупан допринос филмској уметности - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Уметнички директор ФЕСТ-а Југослав Пантелић уручио немачкој глумици Барбари Суковој награду "Београдски победник за укупан допринос филмској уметности
Потом је премијерно приказан ново остварење „Далиленд“ у коме Барбара Сукова игра Галу Дали, супругу и музу ексцентричног надреалисте Салвадора Далија.
Репризне пројекције „Далиленда“, за који влада велико интересовање београдске публике,на програму су у МТС Дворани 27. фебурара у 12сати (Сала 1) и 28. фебруара у 16.30 сати (Сала 6).
Почасни лауреати „Београдског победника“51. ФЕСТ-а су и Лордан Зафрановић, Добривоје Танасијевић - Ден Тана и Удо Кир.
Глумица Барбара Сукова - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
КУЛТУРА
Светска звезда Барбара Сукова: Биоскоп је остао једино место где се заједно смејемо и тугујемо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала