- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас испустио титулу у Рију: „Не размишљам о Новаку и првом месту“

© AP Photo / Bruna PradoКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Британски тенисер Kамерон Нори освојио је титулу на турниру у Рио де Жанеиру, пошто је после великог преокрета у финалу савладао другог тенисера света, Шпанца Kарлоса Алкараса - 5:7, 6:4, 7:5.
Нори је губио са 1:0 у сетовима и 3:0 у другом, али је успео да се врати и освоји пету титулу у каријери, добрим делом захваљујући и проблемима са повредом које је имао Шпанац.
Тешко се Алкарас кретао у појединим тренуцима, али је успевао да се одржи на ногама и изведе неколико сајајних потеза. Чак је у једном тренутку сервирао испод руке, али му тај трик није успео јер је Британац добио поен.
Оно што посебно треба да забрине људе у стручном штабу Алкараса је чињеница да је њихов пулен трећи пут у каријери изгубио меч који се играо у три сета. Пре Рија, играо је сетове одлуке у Умагу (Хрватска) где је изгубио од Јаника Синера (6:7, 6:1, 6:1) и у Хамбургу (Немачка) где га је поразио други Италијан Лоренцо Мусети (6:4, 6:7, 6:4).
Шпанац, који је због повреде пропустио Аустралијан опен и вратио се титулом у Буенос Ајресу прошле недеље, имао је прилику да се победом у Рију изједначи по броју бодова на врху АТП листе са Новаком Ђоковићем, али није успео.
„Нисам опседнут тиме. Наравно да ми је циљ да будем број један поново, али не вршим притисак на себе тако да кажем да морам да освојим турнир да бих био ближи Ђоковићу. Идем меч по меч покушавајући да прикажем добар ниво игре и ако наставим са том динамиком, бићу све ближи. Ипак, то није нешто о чему размишљам сваки дан“, рекао је шпански тенисер.
Алкарас, који је против Британца забележио први пораз у 2023. години, је додао да тренутно само жели да ужива у тенису.
„Желим да будем оно што јесам и да наставим да радим то што радим, што значи пре свега да уживам у тенису. То је мој начин и нећу га мењати. Идем на турнире како бих преносио добре вибрације. Мислим да то ширим тиме како играм. Мислим да људи на терену желе да виде радост и невероватне ударце. То је мој стил игре“, закључио је Карлос Алкарас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Новак Ђоковић је најбољи у историји тениса – од врха Копаоника до рушења рекорда славне Немице
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Случај „Ђоковић“: Чак је и Британцима јасно – расте притисак на Американце
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Занимљива анкета – Надал и Медведев верују да ће Ђоковић бити најбољи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала