- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Ситуација око Придњестровља ─ повод за пажњу и забринутост

© Sputnik / Сергей КузнецовПрипадник руског мировног контингента у Придњестровљу
Припадник руског мировног контингента у Придњестровљу - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Ситуација око Придњестровља представља за Кремљ предмет највеће пажње и повод за забринутост, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Наравно, ситуација у Придњестровљу је предмет наше највеће пажње и повод за нашу забринутост. Ситуација је турбулентна, провоцира се споља“, истакао је Песков.
Према његовим речима, Запад и кијевски режим способни су на провокације у Придњестровљу.
„Знамо да су и наши противници у украјинском режиму, у кијевском режиму и у европским земљама способни за разне врсте провокација. Ми то добро знамо и свесни смо тога“, додао је Песков.
Министарство одбране Русије је 23. фебруара саопштило је да кијевски режим спрема оружану провокацију против Придњестровља, коју ће извести украјинске јединице, укључујући неонацисте „Азова“ (препознат као терористичка организација и забрањена у Русији). Као изговор за инвазију на непризнату Придњестровску Републику, Кијев планира да инсценира наводну офанзиву руских трупа са територије Придњестровља. Руско Министарство спољних послова саопштило је у петак да ће оружане снаге Русије адекватно одговорити на провокацију кијевског режима против Придњестровља, ако се она деси.
Украјински војници на Међународним војним вежбама Rapid Trident 2019. у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Специјална операција у Украјини
Кијевске власти пребацују трупе на границу са Придњестровљем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала