- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црна Гора остала без рекорда – чудо је режирао „џин“ за чији патриотизам не постоји препрека

© AFP 2023Валтер Таварес
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
Пратите нас
Валтер Таварес превалио је пут од 6.000 километара до Луанде да би помогао Зеленоротским острвима да се пласирају на Мундобаскет. После победе над селекцијом Обале Слоноваче, Таварес и његови саиграчи обезбедили су по први пут у историји место на Светском првенству. Зеленоротска оствра су уједно и најмања држава икада која ће играти на шампионату.
За четири дана требало је да одигра три утакмице јер је после победе Реал Мадридом над Жалгирисом Валтер Таварес спаковао кофере и упутио се у Анголу да игра квалификационе мечеве за Мундобаскет.
Зеленоротска острва предвођена 221 центиметара високим кошаркашким џином Таваресом прошла су праву драму јер су после победе над Гвинејом изгубили од Анголе.
Морали су да се надају поразу Нигерије који се догодио, а потом их је тријумф над Обалом Слоновачом одвео на Мундобасет.
Зеленортоска острва су уједно и најмања земља која учествује на Светском првенству са 572.000 хиљада становника , а претходно је то звање носила Црна Гора са 620.000 хиљада становника.
У кључно мечу за пласман на Мундобаскет Таварес је уписао 13 поена, пет скокова и три асистенције, а невероватну партију пружио је његов саиграч Иван Алмеида који је убавио 20 поена, пет скокова и једну асистенцију.
Марко Спису - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Окренуло се коло среће – тројке су против српске кошарке
Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Срамота Аргентине, Звездин плејмејкер разочаран: „Мука ми је од свега“
Демијан Лилард - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Шта уради овај човек? Ноћ за памћење Демијана Лиларда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала