- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славни Рус неће ни да чује за Енглеску: Волим своју земљу и подржавам Путина – њих не подносим

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаАртјом Дзјуба и Александар Кокорин
Артјом Дзјуба и Александар Кокорин - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Артјом Дзјуба, нападач московске Локомотиве, гостујући у емисији Нобела Арустамјана, отворено је говорио о томе колико воли Русију и открио је да у свему подржава руског председника Владимира Путина.
Фудбалска репрезентација Русије у њега увек полаже највеће наде, а Артјом Дзјуба не само до јој враћа головима већ и снажним партиотским ставом.
Дзјуба је у оквиру емисије Нобела Арустамјана поред фудбалских тема говорио и о односу према Русији и руском председнику Владимиру Путину за кога сматра да доноси праведне одлуке.

„Ја сам патриота своје земље, волим своју земљу. У будућности ће историја судити, али сада сам потпуно за председника Владимира Путина, верујем да ради праведну ствар и да ће све бити добро. Бескрајно сам срећан што у мојој земљи постоје мушкарац и жена, постоје отац и мајка. Ове вредности су најважније. Не свиђа ми се шта се дешава у свету“, рекао је Дзјуба.

Дзјуба је у новембру споразумно раскинуо уговор са турским клубом Адана Демирспором, за који је играо од августа, а у фебруару је као слободан играч потписао уговор до краја ове сезоне са Локомотивом из Москве.Како је истакао, желео је да игра у Енглеској, али када је видео однос те државе према Русији схватио је да не би прихватио њихов позив.

„Раније сам хтео да идем у Енглеску, али сада више не. Чак и да ме позову, а неће. Скинули су све маске и показали однос према нама. Пошто се према нама понашају тако, онда ми више нису потребни. Не могу да их поднесем. По повратку из Турске, удишући овај ваздух, осећао сам да сам код куће, а тамо ми је било јако тешко“, открио је Дзјуба.

По завршетку руског шампионата сезоне 2021/22, Дзјуба је најавио одлазак из петербуршког Зенита, за који је играо од лета 2015. године. Заједно са клубом из Санкт Петербурга, нападач је постао четвороструки шампион Русије, освојио је два Купа и четири Суперкупа земље и био је капитен тима. Такође током своје каријере, Дзјуба је играо за Спартак, Томск,, Ростов и Тула Арсенал.
Руски нападач уједно је и најбољи стрелац у историји руске Премијер лиге, док са Александром Кержаковим дели и прво место на листи најбољих стрелаца руске репрезентације са по 30 голова.
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Бизарностима нема краја – „залутала“ медаља и режим који није за свакога: „Могао сам да умрем“
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Хрват га је понизио, Радоњић се не предаје: „Бог све види“
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Вече српских асистенција – Костић, Митровић и Илић у Јокићевом стилу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала