- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизарностима нема краја – „залутала“ медаља и режим који није за свакога: „Могао сам да умрем“

© AFP 2023 / KHALED DESOUKIКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Кристијано Роналдо наставља да изазива велику пажњу – упркос скандалозном раскиду сарадње са Манчестер јунајтедом он има право на медаљу за освојени Лига куп те екипе, у саудијском Ал Насру је готово и нутрициониста, а његова екстремна дијета је умало узела и једну жртву.
Фудбалер бразилског Палмеираса Габријел Мерино открио је да је током 2021. године када је изгубио место у првом тиму, покушао да спроведе Роналдову дијету, и није се добро провео.
„Био сам тежи од прописаног и желео сам да смршам. Причао сам са клупским нутриционистом и затражио му да ме упути у Роналдову дијету. Следећег дана почео сам дијету која је изгледала овако: за доручак јаја и суплементи, пре тога тренинг. За ручак риба и салата. За ужину само суплементи, а за вечеру опет само риба и салата. Увече пре спавања, још суплемената“, открио је Мерино.
На првој утакмици после Роналдове дијете умало није умро.
„Нисам могао да потрчим. Загревао сам се и мислио да ћу да умрем. После пет минута у игри нисам могао да трчим и тражио сам измену“, признао је Мерино.
© AP Photo / Petr David JosekКристијано Роналдо и Мароко - Португалија
Кристијано Роналдо и Мароко - Португалија - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Ова прича се појавила само неколико дана након што је клупски нутрициониста Ал Насра открио јавности да је Роналдо потпуно преузео његов посао.
Шпанац Хосе Блеса једном месечно путује у Саудијску Арабију да помогне Роналдовом клубу, али више не види потребу за тим.
„Роналдо и даље напорно тренира, покушава да помери границе, остаје често дуже на терену и после тренинга. Откако је стигао овде сви играчи прате његове инструкције, тренирају напорније и следе стриктна упутства о исхрани. Никада нисам видео у неком клубу као овде да су неки играчи за 90 одсто поправили свој изглед и снагу. Сваки пут када их посетим видим мањак килограма, а вишак мишића“, рекао је Блеса.
Шпанац истиче да је с Роналдом милина сарађивати.
„Кристијано ми доста помаже јер не можемо ништа ново да га научимо, а он може да школује остале саиграче. Други раде исто оно што ради и он јер желе да повећају своје перформансе. Откако је стигао овде сви интензивније тренирају и следе стриктна упутства о исхрани. Роналдо први дође на тренинг, а последњи одлази кући. С њим је милина радити“, закључио је Блеса.

Има право на медаљу Лига купа Енглеске

Занимљиво да Роналдо има право на златну медаљу за енглески Лига куп, пошто је Манчестер јунајтед освојио ово такмичење победом над Њукаслом од 2:0. Британски медији се позивају на правило такмичења и тврде да Португалац, који је сезону започео у дресу Манчестер јунајтеда, има право да добије златну медаљу.
Португалски фудбалер је био пријављен за ово такмичење, међутим, није одиграо ниједан минут у дресу „црвених ђавола“. Према правилима, Роналдо има право да добије медаљу, али коначну о томе доноси освајач трофеја, односно Манчестер јунајтед.
© AP Photo / Jon SuperКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
Британски медији подсећају да се Роналдо и клуб са Олд Трафорда у новембру прошле године нису растали на леп начин због чега су челници Јунајтеда, наводно, одлучили да португалском фудбалеру не пошаљу златну медаљу за освојени Лига куп.
Једно је сигурно, златну медаљу ће сигурно добити резервни голман Њукасла Мартин Дубравка иако је његов клуб поражен у финалу. Словак има право на награду јер је у првом делу сезоне на позајмици чувао мрежу Манчестер јунајтеда на две утакмице Лига купа, против Барнлија и Астон Виле.
Дубравка због тога није могао да чува мрежу популарних „Сврака“ у недељном финалу на Вемблију, а како је први голман Ник Поуп био суспендован, пред голом се нашао контроверзни Немац Лорис Каријус.
Каземиро, Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Шест година поста је готово – Манчестер освојио трофеј „за славу и част“
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2023
СПОРТ
Немањини топови одјекују Шпанијом
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Српска легенда у борби са ветрењачама у Бугарској: „Нисам знао за бојкот – уз навијаче до титуле“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала