- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хајка на репрезентативку БиХ због четничког војводе и три прста: „Он ми је предак“

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Одбојкашка репрезентативка Босне и Херцеговине Ивана Радовић нашла се на удару федералних медија у Сарајеву због тога што је на друштвеним мрежама објавила фотографију са српском шубаром и три подигнута прста. Кренула је хајка, због чега се она огласила и поручила да јој је четнички војвода Момчило Ђујић био предак.
Лепа Ивана, која је у репрезентацији БиХ задужена за пријем сервиса, поручила је у разговору за „Глас Српске“ да је читава прича отишла предалеко, да су она и њена породица добили велики број претњи, због чега је осетила потребу да њен глас доспе у јавност.
Александар Јанковић, тренер, Кина - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Кина је запамтила Антића, а сада се узда у његову „десну руку“ с Мундијала
„Ово је први и последњи пут да се оглашавам на поменуту тему. Не бих то ни радила да није отишло предалеко, јер се првенствено ради о мени и мојој породици, која трпи невероватан линч од медија и људи. Играм за репрезентацију БиХ од 14 године, где сам прошла све селекције од пионирки до сениорки. Никада нисам имала ниједан проблем, што могу да потврде и саиграчице и савез. Увек сам на располагању селектору и тренерима, без икаквог интереса. Играла сам у Брчком шест година, где живе сва три народа, имам много пријатеља различите вероиспосвести и никад нисам била неко ко шири мржњу на било који начин, а поготово не на националној основи. Иначе, војвода Ђујић ми је стварно предак и са њим сам се поистоветила пре свега као са Православним свештеником који је био жесток непријатељ фашизма. Истицањем поменуте фотографије ни на који начин нисам хтела да повредим осећања, верска, национална и и свака друга, дозвољавајући да сви о војводи имају и праве своју истину и суд. Увек сам волела своје, а поштовала туђе. Мислим да ове теме треба да оставимо иза нас, да не ширимо мржњу и да волим спорт“, рекла је Ивана и додала:
„Добијала сам доста негативних коментара, породица и ја. Где су писали најгоре могуће ствари и где су долазиле разне претње. Доста људи ми је пружило подршку и стало уз мене, чак и пријатељи друге националности, којима желим да се захвалим овом прилику“, закључила је разговор за „Глас Српске“ Ивана Радовић.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак уз лепе вести послао и страшну поруку ривалима: „Не бојим се!“
Роман Костомаров и Татјана Навка - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Руска легенда се опоравља после другог можданог удара
Арманд Дуплантис - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
СПОРТ
Помера границе и задаје домаћи – „Сваки пут је посебно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала