- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Последње упозорење Американца: „Морате много више да га цените“

© AP Photo / Andy Clayton-KingНикола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА
Никола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Тренер Денвера Мајкл Мелоун истакао је да јавност мора више да цени све што ради Никола Јокић и да га је највише импресионирала његова скромност.
Kошаркаши Денвера победили су Хјустон са 133:122, а Никола Јокић је предводио екипу са 14 поена, 11 скокова и десет асистенција, и тако стигао до јубиларног 100. трипл-дабла од када игра у НБА лиги.
Сомборац је тек шести играч у историји, после Расела Вестбрука (198), Оскара Робертсона (181), Меџика Џонсона (138), Џејсона Kида (107) и Леброна Џејмса (106), који је прешао бројку од 100 типл-даблова у каријери.
Његов тренер Мелоун каже да нико не сме да га узме здраво за готово.

„Дуго сам у овом послу и знам колико ствари брзо могу да се промене, зато морамо да ценимо све што ради. То што се спомиње у контексту свих ових историјских достигнућа, само нас подсећа колико смо благословлени што имамо типа попут Николе, који је толико талентован, који је постигао све те ствари на паркету. Најимпресивније код њега је колико је скроман. Управо сам му дао лопту за успомену на јубилеј и мислим да га је било срамота. Не жели да буде у центру пажње", изјавио је Мелоун.

Никола Јокић ове сезоне блежи 24,8 поена, 11,7 скокова и 10 асистенција и могао би да постане тек трећи играч и први центар у историји с трипл-дабл просеком у сезони.
Његов Денвер доминира у Западној конференцији, а Србин је фаворит за трећу узастопну МВП награду, што су досад у историји освојила само три кошаркаша.
На питања о јубиларном трипл-даблу одговорио је смирено и равнодушно.
„Шта ми значи 100 трипл-даблова? Kада играте за статистику, лако је... Чуо сам, то је истина“, нашалио се Србин због оптужби да „набија статистику“.
„Ценим како смо играли. То је оно што ја ценим. Достигнућа, награде, уговори или штагод, не желим да кажем да то природно долази, али то се не јури. Лепо је, заиста. Мислим да ће то најбоље бити кад завршиш каријеру и погледаш иза себе шта си остварио“, закључио је Никола Јокић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Јокић уписао 100. трипл-дабл па објаснио Американцима: „Лако је кад играш за статистику“
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Шта се кува у Америци – и како то може да утиче на Србију
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Не зна Америка како је Јокић одрастао...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала