- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шокантно признање у Бундестагу: Бундесвер не може да заштити Немачку

© Flickr / Frank HaaseРајхстаг, седиште Бундестага, Немачка
Рајхстаг, седиште Бундестага, Немачка - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Бундесвер је неспособан да заштити Немачку у случају увођења ратног стања, јер има слабу материјалну базу и недовољан број персонала, признао је немачки министар одбране Борис Писторијус на конгресу фракције Социјалдемократске партије Немачке у Бундестагу.
„Немамо оружане снаге које су одбрамбено способне, односно, које могу да заштите од офанзивног, жестоког рата“, саопштио је он.
Према његовим речима, Немачка мора да уложи више средстава у модернизацију војске, јер земља има обавезе, укључујући и према другим чланицама НАТО.

„Морамо да попунимо празнине које су настале у последњих 30 година“, рекао је министар.

Међу недостацима у Бундесверу, Писторијус је набројао недостатак особља, технике и оружја које након слања Украјини треба попунити.

„Колико год то некима звучало цинично, немачко оружје сада спасава животе у Украјини“, додао је он.

Претходно је немачки министар најавио да ће Берлин следећег месеца испоручити Украјини још два система противваздушне одбране „Ирис Т“.
Немачке власти раније су саопштиле да ће Украјини испоручити 14 тенкова „леопард 2“, те да ће другим земљама дати дозволу да Кијеву предају немачке тенкове из својих залиха. Према речима немачког министра одбране, тенкови „леопард 2“ биће послати у Украјину „до краја марта“.
Церемонија полагања венаца за Гроб незнаног војника и спомен-плочу Град-херој Лењинград поводом 77. годишњице пробијања блокаде Лењинграда у Другом светском рату - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Специјална операција у Украјини
Преломна вест: Управо се поништава борба против зла - немачки тенкови трећи пут крећу на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала