- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Блинкен о могућој кинеској војној помоћи Русији: Последице су неминовне

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЕнтони Блинкен
Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Потенцијално пружање кинеске војне помоћи Русији, која изводи специјалну војну операцију у Украјини, имаће последице, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен на прес конференцији у Њу Делхију након састанка министара иностраних послова Г20.

„Ако би Кина почела да пружа материјалну војну подршку руској агресији у Украјини или да помаже Русији да систематски заобиђе санкције, онда би то био озбиљан проблем за САД и Кину“, рекао је Блинкен.

Додао је да САД не примећују да се то ради, али виде да Пекинг разматра тај предлог. Навео је да је ово питање већ покренуо на састанку са руководиоцем канцеларије Комисије Централног комитета Комунистичке партије Кине Вангом Ји у Минхену.
„Рекао сам му да ће то бити озбиљан проблем у нашим односима са Кином. Јасно сам ставио до знања да ће такве акције имати последице. Нећу детаљно описивати какве могу бити последице, али, наравно, ми имамо овлашћења за санкције различитих врста“, закључио је амерички државни секретар.
Раније је објављено да је амерички државни секретар тражио контакт са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом на министарском састанку Г20 у Њу Делхију и да су разменили пар речи.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
РУСИЈА
Лавров: Претње Кини показују да су манири Запада пали испод сваког нивоа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала