- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Атаманов бумеранг гађа лаку мету

© ФИБАЕргин Атаман
Ергин Атаман - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Турске Ергин Атман обрушио се на ФИБА након што је његова селекција остала без пласмана на септембарски Мундобаскет. Турчин је критиковао систем квалификација, иако су све репрезентације имале исте услове за такмичење.
Исти онај Ергин Атаман, који је користио рупе у „прозорима“ да намерно спречи да Василије Мицић игра за Србију, која је била у истој квалификационој групи са Турском, позивајући се на одредбе Евролиге, сада се устремио на светску кућу кошарке.
„Мислим да је ово све једна велика глупост ФИБА. Током квалификација нисмо могли да користимо играче из НБА лиге, осим на две утакмице прошлог лета. Нисмо могли да имамо на располагању ни играче из Евролиге и као резултат свега је да Турска неће играти на Светском првенству. То је срамота за ФИБА која организује квалификације током сезоне, а да тимови играју без најбољих“, рекао је Атаман.
Заборавља Турчин да су и остали ривали његовог тима били лишени помоћи играча из НБА лиге и Евролиге, па је на крају пресуђивао квалитет оних мало мање познатих играча који су се одазивали на позиве у национални тим.
Сви покушаји подвала које је изводио, вратили су му се као бумеранг и сада, када је све готово, лако му је да удари на ФИБА, док на пример у случају Евролиге никада не подиже глас нити је критикује када му рецимо закажу две утакмице у два дана.
У сваком случају, ко губи има право да се љути, а Турцима остаје телевизор као једина могућност да прате Светско првенство у кошарци ове године. Први пут од 1998. неће их бити на Мундобаскету који се одржава у Азији.
На највећој смотри кошарке ове године неће бити ни Аргентине која је остала без пласмана после 41 године, први пут још од 1982.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Јокић уписао 100. трипл-дабл па објаснио Американцима: „Лако је кад играш за статистику“
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Шта се кува у Америци – и како то може да утиче на Србију
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
СПОРТ
Не зна Америка како је Јокић одрастао...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала