- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Подржавао је Новака у Аустралији, али га никада није победио – „Био је тај меч на Вимблдону“

© AFP 2023Новак Ђоковић и Хуберт Хуркач
Новак Ђоковић и Хуберт Хуркач - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић и Хуберт Хуркач састају се у четвртфиналу турнира у Дубаију,а то ће бити њихов пети међусобни окршај. У свим претходним дуелима славио је српски тенисер, а Пољаку самопоуздање даје меч са Вимблдона где је Новаку успео да узме један сет.
За место у полуфиналу Новак Ђоковић је морати да прође тест против неугодног Хуберта Хуркача са којим зна да одигра на врхунском нивоу, али са којим такође не сме да дође до опуштања.
На терену је дефинитивно незгодан противник, али ван терена зна да покаже колегијалност и подршку осталим тенисерима.
У тренуцима када је у Аустралији прошле године Новак пролазио кроз драму и непријатности, Хуркач стао је на његову страну.
„Веома тужно, знате. Дозволили су му да дође у земљу и када је дошао почео је да има проблеме. Да су му рекли пре тога не би ризиковао, Дакле, дефинитивно веома тешка, тешка ситуација“, рекао је тада Хуркач.
Пољски тенисер у Дубаи је стигао одмах после освајања трофеја у Марсеју што му је донело самопоуздање, али са друге стране и једну дозу умора. Хуркач је свестан да излази на црту најбољем тенисеру света који га је победио четири пута, али му наду даје меч који су одиграли на Вимблдону када је освојио први сет.
„Биће интересантан меч, увек је занимљиво играти с Новаком. Биће то велики изазов. Победио ме је сваки пут, било је неких неизвеснијих… Мислим да постајем бољи и јачи сваки следећи пут, видећемо… Био је тај меч на Вимблдону, Новак је сјајан на трави. Мислим да сам пун самопоуздања. Јесте изазовно доћи из дворане овде, поготово први меч јер нема времена за прилагођавање, то радиш на терену“, рекао је Хуркач после пласмана у четвртфинале.
Пољски тенисер са разлогом има самопоуздања. Иако је српски тенисер славио сваки пут, два пута је морао да прави преокрета. Осим сурета на Вимблдону, Хуркач је повео и на мечу на Мастерсу у Паризу пре две године.
Када је у форми Хуркач може да буде претња за све играче на тениском врху, увидео је то прошле године Данил Медведев када га је Пољак савладао у финалу турнира у Халеу. Руски тенисер у том тренутку био је први рекет света, чиме је Хуберт јасно ставио до знања да најбоље игра против најбољих.
То није било први пут да је добио Руса, елиминисао га је претходно и у полуфиналу Мастерса у Мајамију. Управо на том турниру је 2021. године Хуркач освојио трофеј што му је уједно и највећа титула у каријери.
Новак Ђоковић пре турнира у Дубаију одржао је конференцију за медије у Београду.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Новак је у Дубаију измислио нови ударац – мат из једног потеза /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
„Мали од Србије“ не одустаје од промене система и зато је највећи
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак је обрадовао Србију и пружиће себи још једну шансу: „Надам се да ћу бити здрав“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала