- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мали од Србије“ не одустаје од промене система и зато је највећи

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић наставља ривалима да дели лекције на терену, док ван њега шаље прилично јасне поруке АТП-у, и наставља да се бори за што бољи положај слабије рангираних тенисера који муку муче са егзистенцијом.
Новакова „борба с ветрењачама“ траје и не престаје, што се сасвим сигурно не свиђа АТП-у јер његова организација ПТПА, коју води са Канађанином Васеком Поспишилом, има све јаче залеђе, а недавно је стигао и глас из Индије.
„Мали од Србије“, како је Ђоковић једном приликом себе назвао јер је дигао глас против система и жели да га мења, поново се огласио тим поводом и порука је била крајње јасна.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак уз лепе вести послао и страшну поруку ривалима: „Не бојим се!“
„Имамо хиљаде, десетине играча који се такмиче широм света. Али, само 400 до 500 мушкараца и жена у синглу, дублу, као и мешовитом дублу живи од овог спорта. То је нешто о чему прича јако мало људи, али осећам потребу да кажем да је важно да смо према бројним статистикама трећи или четврти најгледанији спорт на свету. Око 1,3 милијарди људи гледају тенис, а не можемо да досегнемо да више од 400 људи живи од тог спорта. Морамо то стално да имамо на уму и да размислимо у ком правцу идемо и да ли нам иде сјајно или не“, поручио је Ђоковић.
Најбољи српски и светски тенисер је брзо прешао на конкретне задатке и циљеве, које је пред себе ставила ПТПА организација у наредна три месеца.
„Имамо директора, маркетинг, цео тим. Имамо структуру и стратегију, људе који покривају све аспекте у једној озбиљној организацији. Директор ће елаборирати све што се тиче стратегије и праваца и приоритета. Према мом мишљењу, постојање ПТПА је најважније у смислу да користи играчима. Мучили смо се, нажалост, последњих деценија имамо ту поделу између ИТФ, АТП. Понављам, свега 400 или 500 тенисера и тенисерки живи од овог спорта. О томе многи не желе да причају, али мислим да је прави тренутак да подсетимо да смо статистички трећи најгледанији спорт и да морамо то да искористимо. Нама на врху иде добро, то је јасно. Не могу да се жалим када сам ја у питању, али ја причам у име оних слабије рангираних играча који се муче. Зато је ту ПТПА, то је организација основана за играче да им помогне, бори се за њих и зато је глобална. Покушавао сам да причам са руководећим телима и организацијама, да се удружимо и решимо ово заједно. Није се још десило, али се надам да хоће јер поделе нису нешто за шта се ПТПА залаже“, поручио је Новак, показавши јасно због чега је највећи, не само на терену већ и ван њега.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Од мучког напада до извињења и цвећа за Србина – и то на његовом терену
Новак Ђоковић ће у четвртак, не пре 16 часова по средњеевропском времену, одмерити снаге са Пољаком Хубертом Хуркачом у четвртфиналу Дубаија, а тај меч моћи ћете уживо да пратитет у текстуалном преносу на Спутњику.
► Погледајте како је изгледало дружење Новака Ђоковића са новинарима на Дорћолу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак је обрадовао Србију и пружиће себи још једну шансу: „Надам се да ћу бити здрав“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Новак сазнао наредног ривала и термин – Рус је потенцијална „мина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала