- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мали од Србије“ је изашао из стада – и дочекао је глас подршке из Индије

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Индијски тенисер Рохан Бопана апеловао је на професионалне играче да подрже организацију ПТПА, коју је 2019. године основао Новак Ђоковић са Канађанином Васеком Поспишилом.
Оснивање поменуте организације значило је бацање рукавице у лице организацијама АТП и ВТА, јер се Новак и Васек боре за што бољи положај тенисера, за њихова права, наградни фонд - за егзистенцију обичних, просечних играча.
Квинси Мениг, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СПОРТ
Турска и даље „дише за вратом“ Србији
Јасно је да у тенису привилегије и озбиљну зараду имају само они у Топ 100, а далеко је већи број оних који једва успевају да изађу на крај с великим трошковима које изискује бели спорт.
Треба платити авионске или аутобуске карте, хотеле, учешће на турнирима носи бројне трошкове, како играчу, тако и његовом стручном штабу. Новак је свестан тога и решио је да се ухвати у коштац с проблемима и да помогне свима онима кроз организацију ПТПА.
Јасно је да њено оснивање није наишло на позитивну реакцију од стране АТП и ВТА, које су се и нашле на удару „малог из Србије“, како је Новак сам себе назвао једном приликом, а имао је свесрдну помоћ Канађанина Васека Поспишила, као и бројних других играча, а сада је глас подршке стигао из Индије.
ПТПА полако, али сигурно добија све јаче упориште међу играчима. То потврђују и речи Гренд слем шампиона из микс-дубла из 2017. године Рохана Бопане.
„Поносам сам што сам део Удружења професионалних тенисера ПТПА. Заиста верујем да је то потреба сада. Ми као актуелни професионални тенисеримо морамо да имамо један глас како бисмо се залагали трансапрентност, за више могућности. Не само нас активних тенисера, већ и за наредне генерације“, рекао је Бопана.
Овај 42-годишњи индијски тенисер захвалио се на помоћи коју играчима пружа ПТПА организација и позвао и остале да се прикључе и подрже организацију коју је основао светски и српски број један - Новак Ђоковић.
„Морамо да верујемо у снагу нашег гласа. Само уједињени можемо да направимо промену на боље зарад нашег спорта. Зато, хајде сви ра подржимо ПТПА да имамо један јак глас који ће направити разлику у нашем спорту и донети бољитак и промену која ће заиста користити свим тенисерима. Хвала ПТПА што нам помаже“, истакао је индијски тенисер.
Управо је Новак Ђоковић пре две године изашао у јавност с изјавом, где је поручио колико је тешко просечним играчима да егзистирају у времену у којем живимо, јер је тенис скуп спорт.
„Ми смо конформистично друштво, увек нам прија више да се прикључимо стаду, него да из њега изађемо. Уместо да кажемо ово није у реду, није праведно, борићу се за оног другог, који има мање среће од мене, бирају лакши пут. Знам да сам многима трн у оку, покушавам да раскринкам монопол који је у нашем спорту дуги низ година. Појавио се неки мали из Србије који хоће све то да поремети“, рекао је Новак Ђоковић и од тада траје његова броба за равноправност у белом спорту у којем је он апсолутни лидер, али жели да помогне и осталима, мање успешним играчима да не одустану, него да истрају.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Хрват препустио Србину тренера – „Кецмановић је потенцијал, фали му позитиве“
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Зверев није на добром путу – тужан доказ да млади играчи никад неће бити Новак и Надал
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Легенда је гледала сина, а видела „српско чудо“ и утицај Новака Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала