- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Без одлука о увођењу ратног стања у пограничним областима са Украјином

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Терористички акт у Брајнској области ће бити истражен, биће донете мере како се слични догађаји не би догодили у будућности, изјавио је портпарол руског лидера Дмитриј Песков.
„Тренутно су у току истражне радње, наше безбедносне службе раде, најпре треба све прецизно утврдити, а након резултата истраге биће донети закључци“, поручио је портпарол, одговарајући на питање да ли се планира признавање групе одговорне за напад као терористичке организације.
Он је, коментаришући јучерашњу иницијативу чеченског лидера Рамзана Кадирова истакао да нису донете никакве одлуке поводом увођења ратног стања у регионима Русије који се граниче са Украјином, то је прерогатив руског председника.
Кадиров је након терористичког акта предложио да се у неким руским регионима уведе ратно стање са максималним нивоом реаговања уместо до сада успостављеног средњег нивоа.

Кремљ задивљен јунаштвом

Песков је такође истакао да су руски председник Владимир Путин и сви у Кремљу задивљени јунаштвом мушкарца који је погинуо у терористичком акту у Брјанској области, као и дечака који је спасио две девојчице и ова дела ће бити забележена.

„Наравно да смо сви ми – и у Кремљу и председник, задивљени овим јунаштвом дечака и тог човека. Цела земља је поносна на њих. Разуме се да ће благовремено, њихово херојство на одређени начин бити обележено“, рекао је Песков новинарима.

Десетогодишњи дечак ког су ранили диверзанти у Брјанској области налази се у стабилном стању, са њим је све у реду, саопштили су из ПР службе губернатора.
Раније је објављено да је дечак успешно преживео операцију и налази се на одељену реанимације.
Медији су писали да је дечак успео да помогне двема девојчицама које су са њим путовале аутом у школу.
Председник Русије Владимир Путин окарактерисао је оно што се догодило у Брјанској области Русије, када су напад извршили украјински диверзанти, као терористички акт.
Губернатор Брјанске области Александар Богомаз саопштио је јуче да се група украјинских диверзаната пробила у село Љубечане које се налази на територији Климовског рејона Брјанске области Русије, непосредно на граници са Украјином.
По његовим речима, украјинске снаге су пуцале на аутомобил услед чега је једна особа погинула, а друга (десетогодишње дете) рањена. Према последњим информацијама, у нападу су погинуле две особе – возач аутомобила на који је пуцано и још један мушкарац (1966. годиште).
Припадници ФСБ-а током акције хапшења припадника терористичке групе ДАЕШ  - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
РУСИЈА
ФСБ објавила снимак изрешетаних аутомобила у диверзантском нападу у Брјанску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала