- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић добио још једну награду – тренер бесан због критика: „Можда им је досадио Србин који разбија“

© AP Photo / Brandon DillНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, проглашен је за најбољег играча Западне конференције НБА лиге у фебруару. Мајкл Мелоун, тренер Денвера, искористио је ту прилику да упути оштру поруку Јокићевим критичарима рекавши им да су се „можда мало уморили од играча из Србије који разбија“.
Из недеље у недељу Никола Јокић својој богатој каријереи додаје нове рекорде, а Денвер ће га сада славити због још једног новог подвига. Маестрални српски кошаркаш први је играч Нагетса који је два пута узастопно играч месеца.
„Од овога не можемо да се уморимо. Џокер је постао први играч у историји нашег клуба који је два пута узаступно проглашен за играча месеца“, написали су из Денвера.
Јокић је у фебруару имао невероватан учинак и просечно је бележио трипл-дабл односно 22,6 поена, 14,2 скока и 10, 2 асистенције по утакмици, док му је шут из игре био на чак 64 одсто.
После новог признања за најбољег играча месеца огласио се и Мајкл Мелоун који није могао да остане имун на жестоке увреде изречене на рачун српског кошаркаша. Кендрик Перкинс, бивши кошаркаш који данас ради као „ЕСПН“ аналитичар рекао је да Јокић „пумпа“ статистику, међутим Џокерова нова награда је стигла и Никола неће имати времена да се бави оваквим коментарима.
„Можда им је досадио овај играч, овај неатлетски играч из Сомбора, Србије који наставља све да разбија. Можда људима то тешко пада, не знам“, гласила је порука Мелоуна.
Поред тога што је Јокић једини играч Денвера који је два пута заредом играч месеца на Западу, српски ас је уједно и шести пут најбољи у једном месецу у оквиру своје конференције, а то је такође рекорд франшизе.
Да је прича о Јокићевом „пумпању“ статистике нетачна најбоље говоре изјаве српског кошаркаша који је готово увек на похале одговарао тако да не жели себе да истиче у први план, већ му је најбитније да је његов тим победио.
Уз Јокићеве трипл-даблове његов тим је уживао што показује и табеле на којој је Денвер убедљиво први. У 63 утакмице Нагетси су славили 44 пута док су уписали 19 пораза, а чак шест победа мање има другопласирани Мемфис који је у засотатку од две утакмице.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Застава Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Српска фешта у Минхену – „Косово је Србија“ уз заставу Русије /видео/
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Тројка за тројком и Алексин шоу – Партизан надиграо Албу!
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Звезда изгубила добијену утакмицу – Лучић засенио Кампаца у Минхену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала