- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: За терористички напад у Брјанској области одговорна – Америка

© Sputnik / Игорь Маслов / Уђи у базу фотографијаУкрајински војници на Међународним војним вежбама Rapid Trident 2019. у Лавовској области
Украјински војници на Међународним војним вежбама Rapid Trident 2019. у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов изјавио је да су америчке власти одговорне за терористички напад који је јуче извела украјинска диверзантска група у руској Брјанској области, јер је његове извршиоце на то подстакла подршка коју Кијев добија од Вашингтона.

„Са сваком новом партијом америчког оружја кијевски злочинци све више осећају да им је све дозвољено. Подстакнути подршком Сједињених Америчких Држава, они предузимају нехумане акције као што је терористички напад у Брјанској области. Вашингтон подржава оне који су стрељали цивиле, што значи да је одговоран за та злодела. Крв жртава већ је на 'рукама' САД“, рекао је Антонов.

Он је поновио да су покушаји Вашингтона да Русији нанесе стратешки пораз осуђени на неуспех. Антонов је поручио да америчка помоћ само може да „продужи агонију кијевског режима“.
„Претња коју тај режим представља биће потиснута од наших граница на потребну удаљеност, а све страно оружје које падне у руке Украјинаца на бојном пољу биће самлевено и уништено“, рекао је руски амбасадор.
Губернатор Брјанске области Александар Богомаз саопштио је јуче да се група украјинских диверзаната пробила у село Љубечане које се налази на територији Климовског рејона Брјанске области Русије, непосредно на граници са Украјином.
По његовим речима, украјинске снаге су пуцале на аутомобил услед чега је једна особа погинула, а друга (десетогодишње дете) рањена. Према последњим информацијама, у нападу су погинуле две особе – возач аутомобила на који је пуцано и још један мушкарац (1966. годиште).
Председник Русије Владимир Путин окарактерисао је оно што се догодило у Брјанској области Русије као терористички акт.
Орден „Одважност и храброст“ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
РУСИЈА
Спасао децу од терориста: Десетогодишњак из Русије награђен орденом за „Одважност и храброст“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала