- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бура на Острву због Србина – Ђорђе „свађа“ енглеске великане

© Фото : Фудбалски савез СрбијеЂорђе Петровић, голман, Њу Ингланд
Ђорђе Петровић, голман, Њу Ингланд - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Талентовани српски голман Ђорђе Петровић, који брани боје Њу Ингланд Револушна, се после Манчестер јунајтеда нашао и на мети Ливерпула, објавили су британски медији.
Пре две недеље стигла је прилично несвакидашња вест да бившег голмана Чукаричког тражи славни клуб са Олд Трафорда, а сада се у трку укључио и највећи ривал - Ливерпул.
Ђорђе је у ноћи између суботе и недеље још једном потврдио квалитет и остао је несавладан у тријумфу свог Њу Ингланда против Хјустона (3:0), а паралелно с тим успехом, из колевке фудбала је стигла нова бомбастична вест. Србин је на радару редса и Јирген Клоп види га као потенцијалног наследника Бразилца Алисона.
Јасно је да поменути Алисон има зацементирано место међу стативама, али нема адекватног заменика за наредну сезону и бројне изазове који долазе.
Искусни шпански чувар Адријан напустиће Енфилд на крају сезоне када му истиче уговор, док у клубу нису одушевљени Квивеном Келехером.
Информацију да Ливерпул помно прати Ђорђа Петровића лансирао је „Daily Mirror“, а пренео локални медиј „Liverpool Echo“ и она гласи да Србина виде као идеалну опцију и Алисонову резерву.
Подсетимо, две недеље пре „црвених" око на талентованог српског чувара мреже који је недавно дебитовао за национални тим у победи Пиксијевих суперлигашких Орлова над САД у Лос Анђелесу (2:1), бацио је Манчестер јунајтед, који га, очигледно, једног дана види као замену за 32-годишњег Давида де Хеу.
Ђорђе је иначе из Чукаричког прешао у америчку МЛС лигу за обештећење од 900.000 евра и од тада је одиграо 26 утакмица. Лопту из гола вадио је 29 пута, док је у девет наврата остварио „clean sheet“, односно, сачувао је своју мрежу.
Перспективни 24-годишњак може да се похвали и чињеницом да је одбранио четири пенала у МЛС лиги.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Напустио је Кнежевину, рекао „не“ краљу и постао принц Париза: „Остао сам да пишем историју“
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Jовићу је довољно и шест минута – „пантеров скок“ за крах Милана
Ђорђе Петровић, голман, Њу Ингланд - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Велико изненађење – да ли ће Ђорђе постати „Ђаво“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала