- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Напустио је Кнежевину, рекао „не“ краљу и постао принц Париза: „Остао сам да пишем историју“

© Franck FifeКилијан Мбапе
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Париз има свог фудбалског принца и име му је Килијан Мбапе! Нападач Пари Сен Жермена исписао је историју, пошто је у победи над Нантом 4:2 голом у 91. минуту стигао до броја 201, чиме је постао најбољи стрелац у историји клуба.
Када се појавио у црвено-белом дресу Монака 2015. године било је јасно да је другачији, да је посебан. Експлозија у првом кораку, одлична техника за такву брзину чиме је неодољиво подсећао на свог земљака легендарног Тјерија Анрија.
Брзо су почели да пљуште голови, да се разоружавају и претрчавају противнички дефанзивци и падају рекорди.
Голобради Килијан Мбапе одлучио је да као 19-годишњак напусти Кнежевину Монако и пресели се под светла француске престонице.
Џон Џоунс - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
„Добри момак“ се лоше провео – Американац је чекао три године и за два минута је било готово
Рефлектори Париза и Парк принчева нису га уплашили, ни то што је његов трансфер у то време износио рекордних 180 милиона европских новчаница.
Чини се да тај терет није осетио 178 центиметара високи крилни нападач који је у суботу увече исписао историју Пари Сен Жермена.
У неколико наврата био је „виђен“ у Реалу, чак му је и председник краљевског клуба Флорентино Перес лично слао поруке и врбовао га да крене пут Мадрида... Ипак, то се није догодило. Кокетирао је Мбапе са краљевским клубом, док је себи по свој прилици дизао цену и пумпао плату у Пари Сен Жермену.
И док га француски, европски и светски медији константно оптужују да управо он диктира ствари у Пари Сен Жермену и да има и улогу спортског директора, те да одлучује ко ће да дође, ко да остане, а ко да игра – Мбапе за то време прича искључиво на терену.
Тако је било против Нанта. Чекала је публика на Парку принчева зауставно време да би дочекала писање историје. Свргнуо је са трона Уругвајца Единсона Каванија и стигао је до 201. гола, након што је сместио лопту иза леђа голмана Лафонта и потписао 20. тријумф „светаца“ у Лиги 1 ове сезоне.
Након што му је после утакмице симболично уручен трофеј у знаку броја 201, Мбапе је кратко и јасно поручио да је је остао у Паризу искључиво због једне ствари.
„Увек сам причао да хоћу да пишем историју у Француској, у Паризу, у мојој држави и мом граду. То тренутно и радим и осећај је фантастичан. Међутим, дугачак је пут, хоћу да остварим и бројне тимске успехе“, рекао је крунисани фудбалски принц Париза.
Француски суперстар који је у финалу Мундијала у поразу од Аргентине после пенала постигао чак четири гола, чиме је такође ушао у историју СП, тренутно је на коти 18 у Лиги 1 на 22 утакмица.
Одлично му иде и у Лиги шампиона где је на седам сусрета исто толико пута погађао мету, али су он и Пари Сен Жермен пред елиминацијом, с обзиром на то да су на свом терену изгубили од Бајерна у првом мечу осмине финала, те их очекује реванш у Минхену 8. марта.
Фудбалери Црвене звезде славе победу на 169. вечитом дербију - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Перина рабона: Плачи фудбале
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Jовићу је довољно и шест минута – „пантеров скок“ за крах Милана
Пас и лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Магарац голгетер и пас као чувар мреже – фудбалска зоологија од Руме до Бара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала