- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић ужива у новој улози – поново је показао тренеру пут до победе /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Денвер је предвођен Николом Јокићем на паркету, али и на клупи у новој улози саветника тренера Мајкла Мелоуна, победио после преокрета Торонто резултатом 118:113. Сомборцу је недостајала асистенција како би уписао 26. трипл-дабл ове сезоне. Ипак, показао је да за разлику од Адетокумба и осталих не робује статистици, за шта га поједини оптужују.
Српски репрезентативац меч је окончао са 17 поена уз 13 скокова и девет асистенција за 36 минута проведених у игри.
Неодољиво се стиче утисак да је сусрет обележила сцена с полувремена када Србин објашњава тренеру који у рукама држи таблу и маркер шта би екипа требало тачно да уради за тријумф.
Нешто слична ситуација виђена је и пре три дана када је Јокић преузео улогу заменика тренера, узео у руке таблу и маркет и нацртао својим саиграчима како да униште Мемфис, што се после и догодило.
Мучио се лидер Западне конференције против Торонта који је константно имао резултатску предност. После уводне четвртине Репторси су имали плус пет, на семафору је био исписан резултат 29:34 у "Бол Арени".
Друга деоница протекла је у нешто бољој игри тима који с клупе води Мајкл Мелоун, али је Торонто на велики одмор отишао с предношћу 58:61.
И тада је на сцену ступио Никола Јокић ком очигледно прија нова улога и безгранично поверење које у њега има тренер. Мелоун је затражио и добио помоћ од свог центра и двоструког узастопног МВП-ја НБА лиге, који поседује невероватну кошаркашку интелигенцију и с лакоћом чита противничке тактике, што му олакшава да доминира.
Свестан је тога вероватно и Мелоун, па не чуди што га је по свој прилици питао шта Денвер заправо треба да уради како би дошао до преокрета и новог тријумфа за потврду лидерске позиције на Западу.
И сам Мелоун је после меча рекао да је добио савет од Јокића, али да овога пута није било цртања као против Мемфиса.
Денвер је у другом полувремену успео да дође до преокрета, али тешком муком. Торонто је практично током читавог сусрета имао предност и јако дуго се чекало на преокрет. До саме завршнице.
Торонто је имао и предност 103:95, уследио је одлазак на 111:105, а онда је уследила серија Нагетса 7:0 за преокрет и драматична пенал завршница.
Концентрисанији су били Јокић и екипа, па су на крају уписали нови тријумф, укупно 46. ове сезоне уз 19 пораза. Најефикаснији актер сусрета био је Џамал Мареј са 24 поена, Мајкл Портер Џуниор убацио је 20, а Ерон Гордон 19 поена.
Од српских кошаркаша који наступају у НБА лиги и који су у ноћи између понедељка и уторка били на паркету, Богдан Богдановић постигао је 12 поена, уз два скока и исто толико асистенција у тесном поразу Атланте од Мајамија 130:128.
НБА резултати
Кливленд - Бостон 118:114пп
Детроит - Портланд 104:110
Индијана - Филаделфија 143:147
Мајами - Атланта 130:128
Денвер - Торонто 118:113
Сакраменто - Њу Орлеанс 123:108
Зоран Лукић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Селектор Русије за Спутњик: Јокић је „лобања“, Новак највећи, а ФИБА и Евролига – доста више!
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Оптужили су Николу, а Јанис је показао Америци ко робује статистици /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Јокић је преузео још једну улогу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала