- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председница Грузије поручила демонстрантима: Уз вас сам, уложићу вето на закон о страним агентима

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседница Грузије Саломе Зурабишвили
Председница Грузије Саломе Зурабишвили - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Председница Грузије Саломе Зурабишвили подржала је демонстранте у Тбилисију и изјавила да ће наложити вето на закон о страним агентима.
„Уз вас сам, јер ви данас представљате слободну Грузију, Грузију која своју будућност види у Европи и ником не даје право да јој одузме ту будућност. Било која форма овог закона треба да буде укинута. Не треба га слати Венецијанској комисији. Венецијанска комисија одлично зна какав је то закон. Од самог почетка сам говорила да ћу уложити вето на овај закон и то ћу и урадити“, поручила је Зурабишвили у видео поруци коју је објавила администрација председнице.
Према њеним речима, овај закон удаљава Грузију од Европске уније и сви који га подржавају крше устав земље.
Зурабишвили се налази у радној посети Сједињеним Америчким Државама, а због нереда у Грузији, отказала је све своје састанке у САД и обратила се грађанима Грузије.
Ситуацију у Грузији прокоментарисао је и портпарол Стејт департмента Нед Прајс који је изјавио да Вашингтоп прати ситуацију у Тбилисију и да би усвајање закона „О транспарентности страног утицаја“ у Грузији могло да угрози партнерство Вашингтона и Тбилисија.
Претходно је ПР служба грузијског Министарства унутрашњих послова саопштила да је током протеста демонстраната због усвајања нацрта закона о страним агентима, испред парламента у Тбилисију повређено неколико припадника органа реда, а оштећени су и полицијска возила и опрема. Полиција је против демонстраната употребила сузавац и водене топове.
Заседание парламента Японии  - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Жестока туча у грузијском парламенту: Ко је страни агент
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала