Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: ЗСО ће бити формирана на основу неког од 15 постојећих европских модела

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Заједница српских општина биће формирана на основу неког од 15 постојећих европских модела, изјавио је данас специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, додајући да то тренутно није на дневном реду дијалога.
Лајчак, који борави у Приштини, рекао је да Управљачки тим прво треба да изнесе предлог за ЗСО, а затим да се разговара о критикама које имају обе стране, преносе приштински медији.
„То је јасно наведено у споразуму из 2013. Управљачки тим је тај који мора да изнесе предлог и онда обе стране имају прилику да дају своје контра-предлоге и коментаре, а то је процес у којем су Косово и Србија равноправни партнери. Европска унија ће се затим побринути да оно око чега смо се договорили, буде у складу са европским стандардима и вредностима“, навео је Лајчак.
Додао је и да је премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију изнео 15 европских модела структура сличних ЗСО, који би, како је навео, могли да послуже као инспирација за то како ће Заједница функционисати на КиМ, преноси Танјуг.
Преседник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СРБИЈА
Нема капитулације: Вучић открио пет кључних тачака о косовском питању
Мирослав Лајчак  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СРБИЈА
Лајчак у Приштини открио циљ посета КиМ и Београду: „У супротном, споразум неће бити обавезујући“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала