- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два сата свађе и песница у главу – Мамић преживео избацивање из Динама

© AFP 2023 / DENIS LOVROVICДинамо Загреб, БББ, Здравко Мамић
Динамо Загреб, БББ, Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Скупштина загребачког Динама која је требала коначно да раскрсти са одбеглим Здравком Мамићем, оборена је у четвртак увече од стране његових делегата на челу са Дамиром Зорићем, који су после два часа натезања напустили седницу у чувеном хотелу Шератон и срушили кворум.
Ово је само очајнички потез Мамића, осуђеног бегунца, који избегава служење казне и скрива се у Међугорју (БиХ), а који не може да се помири са губитком утицаја у трофејном загребачком клубу.
До нове Скупштине, Динамом ће руководити председник Мирко Баришић, као и Управа у којој су тренутно Влатка Перас, бивши фудбалер Дарио Шимић (представник навијача), као и Амра Петернел, која је на боловању. Иако није дефинитивно поражена, Мамићева струја је доживела тежак ударац од којег неће моћи да се опорави, пишу хрватски медији.
Оно што „Мамићевци“ могу да раде до даљњег је да руше кворум сваке следеће Скупштине, али након што Извршни одбор до 11. марта, до када му траје мандат, уведе у Управу нове чланове, Мирко Баришић и његови људи имаће ефективну власт над клубом.

„Од сутра крећемо у израду новог Статута, који нас никад више неће довести у овакву ситуацију. Створићемо Радну групу у којој ће бити и представници навијача и стручњаци како бисмо га што пре променили", обећао је Баришић.

Једно је сгурно - Здравко Мамић више није добродошао на Максимиру.

„Обогатили смо Скупштину с осам нових чланова, навијача Динама. То значи демократизација клуба. То је будућност Динама, а не овај циркус који смо имали. Морамо да имамо нови статут. Зорић? Немам појма шта он хоће, али он је прошлост. Зорићу, довиђења! Мамић? Нисмо га спомињали и за њега нема места у Динаму“, рекао је Баришић.

Док је у Шератону готово пуна два часа трајало натезање две струје, док су се размењивале оптужбе око кршења Статута, испред чувеног хотела су се окупили „Бед Блу Бојси“, који су први још пре готово две деценије указивали на лоповлук Здравка Мамића у трофејном клубу.
Током Скупштине доминирали су узвик: „Слободни Динамо“, навијачке песме клуба, као и анти-мамићевски покличи. Након што су „Мамићевци“ напустили Скупштину, „Бојси“ су запалили бакље.
© AFP 2023 / DENIS LOVROVICДинамо Загреб, БББ, Здравко Мамић
Динамо Загреб, БББ, Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Иво Шушак, припадник Мамићеве струје, који је чекао такси испред хотела, тврди да је нападнут од стране двојице навијача Динама.
„Извређали су ме, а један од њих ме је ударио песницом у главу“, рекао је Шушак који је са осталим колегама напустио Скупштину. Додао је и да није озбиљније повређен.
Како било, ситуација у Динаму далеко је од решене, а видећемо и какав контранапад спрема одбегли и сада уздрмани Здравко Мамић из свог склоништа у Међугорју у Босни и Херцеговини.
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Костић асистенцијом растужио Немце, Матић је „командант“ Мурињове Роме
Јосип Станишић, Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Хрват са 180 милиона евра у џепу
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Фиренца више није обећани град за „српску стену“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала