- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фиренца више није обећани град за „српску стену“

© AP Photo / Ricardo MazalanНикола Миленковић
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Никола Миленковић који се опоравио од повреде, другу везану утакмицу Фиорентине провео је на клупи. Доскорашњи стуб одбране „љубичастих“ био је прошле године на мети бројних клубова, Манчестер јунајтеда, пре свих, али је одлучио да остане на „Артемио Франкију“ и велико је питање да ли ће тако бити на крају сезоне.
Фиорентина је прошлог викенда изашла као победник из дерби дуела са Миланом, али се ниједан од тројице Срба није нашао у стартној постави.
Алекса Терзић је повређен, Јовић је морао да се намеће и доказује као резерва што је и успео јер је постигао гол у 90. минуту меча који је завршен победом домаћих 2:1, док је Никола Миленковић још једном преседио утакмицу на клупи намењеној за резервне играче.
Након што је повредио бутни мишић пре три кола против Емполија у Серији А, пропустио је меч против Браге у Лиги конференција, али се ставио на располагању тренеру Винћенцу Италијану за двобоје са Вероном и Миланом.
Оба сусрета клуб из Фиренце је добио, док су штоперски тандем чинили Бразилац Игор и Лукас Мартинез Кварта.
Против Вероне су били на висини задатка, што потврђује и тријумф 3:0 где су сачували сопствену мрежу. Италијану се то очигледно допало како сарађују Бразилац и Аргентинац, па их је уврстио у стартних 11 у сусрету са Миланом.
И поново је Миленковић чекао шансу са клупе, али је није дочекао што је можда био и јасан знак тренера да тренутно његово поверење ужива јужноамерички пар дефанзиваца.
А не тако давно, популарни Блеки био је незаменљиви део екипе која игра по систему топло-хладно ове сезоне, што потврђује тек 12. позицији у италијанском шампионату са 31 освојеним бодом.
Прошле године у ово време Миленковић је пунио ступце италијанске и британске штампе, јер је за његове услуге озбиљно био заинтересован Манчестер јунајтед, који је после ангажовао Лисандра Мартинеза, који уз Варана комлплетира срце рањиве одбране Јунајтеда која је капитулирала чак седам пута на Енфилду против Ливерпула.
И заиста је иза 25-годишњег штопера сезона за заборав, с обзиром на повреде и чињеницу да је изгубио зацементирано место у тиму. У Серији А одиграо је 18 утакмица и постигао два гола, што му свакако није у опису посла.
Прешао је пут од миљеника навијача до резервисте, па се поставља питање да ли је дошло до обостраног презасићења и да ли је куцнуо час за нови изазов у каријери некадашњег штопера Партизана и стандардног репрезентативца Србије који је био актер Мундијала у Катару.
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Рефлектори у Мадриду били су прејаки за српску гол-машину: „Несрећно искуство“
Ливерпул Манчестер - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СПОРТ
Историјска срамота добила наставак у свлачионици – „Ћутите и слушајте“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала