- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват са 180 милиона евра у џепу

© AP Photo / Andreas SchaadЈосип Станишић, Килијан Мбапе
Јосип Станишић, Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Фудбалски свет је јединствен у оцени - Јосип Станишић је вратио Килијана Мбапеа у Монако. Буквално. Хрватски репрезентативац пружио је незаборавну партију у реваншу осмине финала Лиге шампиона и тотално „спаковао у џеп“ једног од најскупљих фудбалера света, није му дозволио да се види на терену.
У шали кажу да се Јосип кући вратио са 180 милиона евра у џепу, колико вреди Француз на Трансфермаркту, али је јасно да је Бајерн добио велико појачање за године које долазе и то за џабе, из својих редова.
Станишић, који је рођен у Минхену пре 22 године, прошао је кроз омладинске школе Минхена 1860 и Фурштенфелдбрука, пре него што је 2017. прешао у кадетски тим Бајерна, потом и у омладинце, шампионе треће лиге.
Високи универзалац дебитовао је у Бундеслиги против Унион Берлина 10. априла 2021. године када је заменио Алфонса Дејвиса на левом беку. Природно, Станишић је десни бек или штопер, чак и задњи везни, може све да игра. Подсећа на Бенжамина Павара...
На великој сцени представио се партијом против Пари Сен Жермена за коју руководство има само речи хвале.
„Изванредно, сензационално. Цела одбрана је била топ класа, али сам баш срећан због Станија, који је стигао право из наших редова. Топ момак“, није после меча штедео комплименте спортски директор Хасан Салихамиџић.
Станишић је својевремено био предмет спора између Немачке и Хрватске. Пошто је наступао за обе селекције у млађим категоријама, морао је да се одлучио за једну у сениорској конкуренцији.
Изабрао је крвно сродство и Хрватску за коју је дебитовао у октобру 2021. године.
„Моја породица је пореклом из Славонског Брода, места на истоку Хрватске и зато је за мене био сан да играм за ову земљу. Селектор Далић ме је убеђивао неколико месеци, уложио је труд, показао ми шему у коју бих му се уклопио. Радујем се игрању за Хрватску“, рекао је дефанзивац Бајерна.
Комплименте на рачун Јосипа Станишића изрекао је и тренер Јулијан Нагелсман који га је окарактерисао као човека на кога увек може да се ослони.
Нема шта, Бајерн је добио фудбалера за велике утакмице пред којим ће убудуће зазирати и највећи фудбалери света.
Чупо-Мотинг, Бајерн - Пари Сен Жермен - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СПОРТ
Моћни Бајерн срушио снове катарских богаташа – Меси и компанија опет без „ушатог“ пехара
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Фиренца више није обећани град за „српску стену“
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СПОРТ
Узалуд наде Србије – Стефан неће бити Орао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала